In tweede landelijke blijft de titelstrijd razend spannend. Het klassement wordt aangevoerd door Panters Baasrode, dat net als Black Boys Erpe-Mere, 68 punten telt. En laat nu net op de slotdag van de competitie die twee het tegen elkaar opnemen. Zaterdagavond wonnen de Panters vlot met 75-58 van Hades Kiewit. Komend weekend ontvangen ze in eigen huis Aarschot B, om dan op 11 mei het titeldebat te beslechten op Erpe-Mere.

Nils Moortgat (BBC Panters Baasrode A). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer

“Eigenlijk was onze start tegen Hades Kiewit, toch de beste scorende ploeg uit de reeks, eerder aarzelend” klinkt het bij coach Nils Moortgat. “We vonden geleidelijk aan onze defensieve scherpte en konden het eerste quarter afsluiten met een 18-17 voorsprong. Hetzelfde gebeurde in het tweede quarter, zodat we gingen rusten met één punt voorsprong.”

“In het derde quarter vonden we offensief steeds meer de open speler. Hierdoor kwamen we vlotter tot scoren. Ook defensief staken we een tandje bij, waardoor de bezoekers het moeilijker kregen om af te werken. Met een sterke tussensprint sloten we het derde quarter af met 57-53. In het laatste quarter hebben we de controle behouden en kwam de zege nooit in gevaar. Aangezien we Hades konden beperken tot 58 punten, mogen zeker spreken van een zeer mooie prestatie.”

“Dan volgt volgende week onze laatste thuismatch tegen Aarschot, een ploeg die nog volop in de degradatiestrijd zit. De kans zit erin dat ze zich zullen versterken met spelers uit hun TDM2-ploeg. Dat neemt niet weg dat we vertrouwen moeten hebben in ons eigen kunnen. We gaan er dan ook alles aan doen om de overwinning thuis te houden.”

“Het ziet er stilaan naar uit dat we op de laatste speeldag in een rechtstreeks duel met Black Boys zullen uitmaken wie kampioen wordt. Dit is een situatie die niet vaak voorkomt, het is uiteraard wel zeer uitdagend om dit mee te maken. Het zou ook heel mooi zijn om de kampioenstitel te kunnen pakken in een duel tegen de rechtstreekse tegenstander. Het is aan ons om de komende twee weken nog eens het beste van onszelf te geven. We gaan er alleszins alles aan doen om kampioen te worden.”

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode