Met doelpunten van Johan Segers, Nick Pieters en Nalan Heyrman won SVE Bazel zijn thuiswedstrijd tegen Melsele B met 3-0. Hiermee eindigen ze zesde in het klassement, maar verzekerden ze zich ook van de derde periodetitel en meteen ook van deelname aan de eindronde.

Tom Verbert (SVE Bazel). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Op zich zat de wedstrijd in de eerste helft redelijk goed op slot” oordeelt kapitein Tom Verbert. “Melsele dreigde met een afstandsschot tegen de paal en zag kort daarna een vrije trap net naast de kruising gaan. Bij ons ging de dreiging vooral uit via stilstaande fases. Er was ook nog een mooie, individuele, actie van Nalan Heyrman. Nalan kwam alleen voor de bezoekende doelman, maar besloot jammer genoeg naast. Op slag van rust kregen we, op de rand van de zestien, een vrije trap die keurig werd omgezet door Johan Segers. Het was duidelijk dat we hiermee een tik uitdeelden aan Melsele.”

“We hebben na de rust de tweede helft op een zeer mature manier dood te maken. Tevens wisten we nog te prikken via Nick Pieters en een mooi doelpunt van Nalan Heyrman, zodat we een 3-0 eindscore kregen.”

“Bij de aanvang van het seizoen was het onze ambitie om enerzijds top vijf te spelen en hoopten we op een eindrondeticket via het klassement of een periode. We eindigen zesde in een toch wel sterke reeks met 56 punten en winnen de derde periode. Je kan dus gerust stellen dat ons seizoen geslaagd mag genoemd worden.”

“Wat de eindronde zelf betreft zien we wel wat die ons zal brengen. Ik kan je verzekeren dat we elke wedstrijd ons vel duur zullen verkopen, we zien wel waar we stranden. Niets moet, maar alles mag.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SVE Bazel