In het damesvoetbal neemt men bij KSK Beveren afscheid van Julie Kerckx, voor wie de combinatie met het korfbal niet meer combineerbaar is. In het korfbal speelt Julie bij VC Verde, in hoofdklasse 1.

Julie Kerckx (dames KSK Beveren). Foto: RV.

“Op mijn negen jaar ben ik beginnen voetballen” aldus Julie Kerckx. “Dit was bij de jongens van Oxford Hemiksem. Daar heb ik gespeeld tot mijn veertien jaar, waarna ik ben overgestapt naar de U16 damesploeg van Beerschot. Daar heb ik mijn jaren uitgedaan om dan te migreren naar Royal Antwerp in derde nationale. Het was zo dat zij toen de hele damesafdeling hebben overgenomen, dat was op dat moment dan de tweede ploeg van de club.”

“In 2016 heb ik de overstap gemaakt naar KSK Beveren, waar ik in tweede nationale en eerste provinciale heb gespeeld. Hier ben ik dan gebleven tot nu, met andere woorden tot het einde van mijn voetbalcarrière.”

“Doorheen mijn voetballoopbaan heb ik heel wat sterke trainers gehad, het is dan ook moeilijk om een keuze te maken over wie de meeste indruk op mij heeft achtergelaten. Zo gaf Guy Corten mij de eerste speelminuten op het hoogste niveau. Bij de jeugd heeft Elke Somers en nu bij KSK Beveren Dimi Claus mij geleerd dat er naast het tactische spel, je ook als individu een impact kan hebben op een groep en aansluitend hierbij mijn leidersrol hierin. Maar ook mijn jeugdtrainers bij Oxford Hemiksem hebben me geleerd om mijn mannetje te staan tussen de jongens.”

“Mijn mooiste herinneringen waren de internationale toernooien, zoals de Gothia en Donosti Cup in Zweden en Spanje die ik met de selectieploeg heb mogen spelen. Ik heb ook fijne herinneringen aan mijn minuten in de toenmalige BENE-league, waar ik heb gespeeld tegen ploegen als ADO Den Haag, Ajax en andere. Dat zijn momenten die je nooit vergeet.”

Voetbal – 1ste provinciale (V) – KSK Beveren