Doelman Robbin Seghers zal vanaf volgend seizoen alleen nog in het Futsal actief zijn. De 34-jarige doelman blijft wel aangesloten bij SV Blauw Wit Temse, waar hij als keepertrainer zijn ervaring zal doorgeven.

Doelman Robbin Seghers (SV Blauw Wit Temse). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik ben als vierjarige beginnen shotten bij het toenmalige FC Lutterzele, het huidige KV Sint-Gillis” blikt Robbin Seghers terug. “Dat is dus dertig jaar geleden. Ik heb de beslissing genomen om te stoppen met veldvoetbal omdat de combinatie met het Futsal te druk en te zwaar begint te worden. Ik heb beiden gedurende vijftien jaar gecombineerd, wat inhield dat ik zes van de zeven dagen aan het shotten was. Het is mooi geweest. Ik ga wel nog verder in de zaal, bij welke ploeg dit zal zijn kan ik nu nog niet zeggen. Hierover zijn de gesprekken nog bezig.”

“Wanneer ik terug ga in de tijd dan heb ik bij heel wat mooie clubs gespeeld. Dit waren WS Sombeke, KV Sint-Gillis, KAV Dendermonde, SKL Doorslaar, Gerda Sint-Niklaas, Klinge, Verrebroek en de laatste twee jaar bij SV Blauw Wit Temse.”

“Ik heb met al mijn trainers goed kunnen samenwerken, eigenlijk zou ik iemand tekort doen als ik er ééntje zou uitlichten. Ik heb bij iedereen mooie momenten gehad. Als ik er toch één moet uitlichten dan denk ik aan keepertrainer Luc Van Moerzeke bij Sombeke. Toen ik als ‘snotneus’, zoals hij mij noemde, in Sombeke aankwam heeft hij op een heel korte termijn een goede eerste doelman van mij gemaakt.  We hebben op het veld, maar zeker ook daarbuiten, heel wat topmomenten beleefd.”

“Ik kan terugblikken op heel wat mooie herinneringen, zo zijn er heel wat promoties geweest en maar ook de fantastische vrienden die ik er heb aan overgehouden. Ik mag zeker ook niet de topmomenten aan de toog vergeten. Voor mij persoonlijk was de promotie met SV Blauw Wit Temse naar derde provinciale echt de top. Dit was een seizoen zonder één verliesmatch, de minste tegengoals en de meeste clean sheets van alle reeksen. Wat was dat geweldig.”

“Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om mijn ouders en mijn gezin enorm te bedanken. Het zijn zij die ervoor gezorgd hebben dat ik heb kunnen doen wat ik graag doe. Zo hebben mijn ouders mij als klein ‘keeperke’ gans België rondgereden.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SV Blauw Wit Temse