Afgaand op de transfers ligt de lat bij SK Berlare vrij hoog. Velen zien hen meestrijden voor de oppergaai in de hoogste provinciale reeks. Hoofdcoach Jurgen Van Herreweghe houdt beide voetjes op de grond en laat niet in zijn kaarten kijken.

Coach Jurgen Van Herreweghe (SK Berlare). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Naar mijn gevoel hebben zich in onze reeks heel wat ploegen versterkt” stelt Jurgen Van Herreweghe. “Ik denk hierbij aan ploegen als Haasdonk, Sottegem, Beveren en Denderhoutem, bovendien dient men ook rekening te houden met Borsbeke en Munkzwalm. Laten we ook de nieuwkomers Latem, Vrasene en vooral Aalter niet uit het oog verliezen. Het lijkt mij een heel leuke, maar tevens moeilijke reeks.”

“Op dit moment is het ook nog koffiedik kijken wat Eendracht Aalst betreft. Zijn zij erbij dan zou dat voor SK Berlare, maar ook voor de andere clubs een zege zijn. Indien men opteert voor zeventien clubs dan komen er wel vier speelmomenten of byes bij.”

“Halfweg juli starten we onze voorbereiding en na één training trekken we op stage naar Ieper. De spelers zijn al enkele weken bezig aan hun individueel loopprogramma. Dit is gebaseerd op hun lactaatwaarden die getest werden in de maand mei.”

“We willen op dit moment de spelers vooral laten genieten. In de voorbereiding gaan we dan naar een vijftal trainingsdagen op zeven. Dit houdt in drie trainingen en twee matchen. In die matchen zijn onder andere Lebbeke, Zelzate, Schoonaarde en Zele onze tegenstanders. Op die manier hebben we sportief gezien zowel een derbygericht als een gevarieerd programma.”

trainersstaf: Jurgen Van Herreweghe (T1), Eddy Steenhaute (T2), Marc De Clercq (KT)

Inkomende transfers :

Jesse Baetens (St. Denderleeuw), Tijs Blondeel (jeugd AA Gent), Benjamin De Bremme (EM United), Gielbert De Caluwe (E Aalst beloften), Thibo De Schryver (Avanti Stekene), Ken Van den Berghe (KVV Ardennen), Joseph Wembakoy (Merelbeke), Niels Verbeke (beloften SK Berlare), Abdel Sabouoni (Thes Sport Tessenderlo), Michael Mpuati (KSK Lebbeke), Conor Laerenberg (HRS Haasdonk), Lars De Schutter (E. Aalst)

Uitgaande transfers :

Elias Van de Putte (KV St. Gillis- D), Arne Naudts ( SK Oudegem), Wout Eeckhaut (?), Gylian Mayeto (stopt), Robbe De Lee (SKL Doorslaar), Kristin Mbola (?), Daan Schelstraete (KVV Schelde), Maxime De Riveri (Destelbergen), Emir Gungor (Destelbergen), Jari Goossens (Destelbergen)

Voetbal – 1ste provinciale (M) – SK Berlare