Morgennamiddag maakt Rangers Opdorp de verplaatsing naar SC Hofstade, in het kader van de Hofman Cup. De nieuwkomer in tweede provinciale C neemt het op de openingsspeeldag op tegen een oude bekende, met name FC Moerbeke.

Jarne Geysels (Rangers Opdorp). Foto: RV.

“We zijn deze week de voorbereiding gestart met een stevige fysieke training” klinkt het bij Jarne Geysels. “Dat was meteen een duidelijk signaal van de trainersstaf dat het dit jaar, na onze promotie, andere koek zal zijn.”

“Straks spelen we inderdaad onze eerste wedstrijd voor de Hofman Cup met de uitwedstrijd tegen SC Hofstade. Enkele jaartjes geleden hebben we al eens tegen hen gespeeld, we hebben toen gewonnen na het nemen van strafschoppen. Dat neemt niet weg dat we de Hofman Cup louter als voorbereiding zien.”

“Er zijn enkele nieuwe jonge spelers aangetrokken, maar de trainingen gaan momenteel door samen met de beloften. Aangezien er nog enkele vakantiegangers zijn gaan we met een mix spelen. De eerstkomende weken zal iedereen ongetwijfeld zijn kans krijgen.”

“Na het vertrek of het stoppen van een aantal spelers zijn er in de ploeg enkele plaatsjes vrijgekomen. Dat betekent dat we wel terug wat zullen moeten opbouwen. Hopelijk staan we er dan de eerste speeldag van de competitie, met de verplaatsing naar Moerbeke.”

“Ik verwacht mij op Moerbeke, net als vorig seizoen, aan een heel boeiende match met veel supporters langs beide kanten. Als je naar de kalender kijkt dan starten we de competitie met vier zware wedstrijden. We gaan dus op Moerbeke vol voor de drie punten, we willen hen absoluut verslaan. Ik zie de Moerbekenaars een mooi seizoen draaien, wat onszelf betreft hoop ik dat we een rustig seizoen tegemoet gaan. We willen tonen dat het pechseizoen van twee jaar geleden éénmalig was.”

“De reeks op zich lijkt mij er eentje waar iedereen kans heeft om elke wedstrijd te winnen. Als we willen bewijzen dat we deze reeks waardig zijn dan zal het elke week knokken worden. Om een nog hechtere groep te vormen gaan we volgend weekend op teambuilding. Daarna kunnen we dan gerichter werken in de richting van de competitie.”

Trainer:  Dirk De Backer (T1), Jeroen De Valck (T2), Jan Van den Steen (T3), Maarten Daniels (KT)

IN: Evert van den Broeck (EB Buggenhout), Beau Kusé (SV Bazel), Arno van Milleghem (KSC Machelen), Teitelboom Cian (EB Buggenhout), Mauro Van Eycken (EB Buggenhout), Moualjaoui Hatim (E. Zele), Maaren Buelens (KV Sint Gillis), Bob Van Damme (EB Buggenhout), Nils De Vinck (KSC Machelen), Thorsten De Donder (FC Ramsdonk), Yoren Joos (FC Lebbeke), Senne De Mul (FC Lebbeke), Jul Goossens (SK Londerzeel), Lucas Van Zaelen (SK Londerzeel), Quinten Bosman (Sparta Waasmunster), Arne Sallegean (FC Lebbeke), Ahmed El Ghamarti (FC Merchtem)

UIT: Sander De Batselier (stopt), Jason De Bie (FC Oppuurs), Sam De Keukelaere (FC Meise), Jaro De Nil (VVH Lippelo), Kevin De Sa Faria (FC Oppuurs), Wout Geysels (?) en Sven Van Steenwinckel (?)

Voetbal – 2de provinciale C (M) – Rangers Opdorp