Het team van KSK Kallo is al een tweetal weken bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Zondag spelen ze voor de Hofman Cup uit tegen FC Daknam. De competitiestart belooft alvast boeiend te worden met de thuiswedstrijd tegen de buren van KSK Kieldrecht.

Doelman Owen Verbraeken (KSK Kallo). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

 “We zijn met de voorbereiding begonnen op 19 juli en het daaropvolgend weekend zijn we op stage geweest in Tongelo” aldus Owen Verbraeken. “Positief was alvast dat de nieuwe spelers zich al direct goed hebben geïntegreerd in de groep. De sportieve cel heeft zijn huiswerk duidelijk goed gedaan, ik denk dat we op elke positie minstens dubbel bezet zijn.”

“Een bekermatch spelen, zoals de match tegen Daknam in de Hofman Cup, is toch altijd net iets anders dan een gewone wedstrijd, omdat sommige ploegen er meer belang bij hebben. Afgaand op het gevoel binnen de groep dan wil iedereen deze match ook winnen, om zo de flow in de groep te houden na onze 1-2 overwinning tegen Zwijndrecht. Van onderschatting zal zeker geen sprake zijn. Dat neemt niet weg dat we deze match ook wel zien als voorbereidingsmatch waar eventueel nieuwe posities en tactieken uitgeprobeerd kunnen worden. Indien we zouden doorstoten naar de volgende ronde volgen er ook automatisch betere tegenstanders en matchen met inzet. Dat is dan een win/win situatie.”

“De reeks heeft toch wel wat verschuivingen ondergaan, zo zijn SKN Sint-Niklaas, Heikant Zele en Grembergen erbij gekomen. Dit zorgt er op zijn beurt dat dit een nog aantrekkelijkere reeks, met veel derby’s, wordt. Ik denk dat iedereen van iedereen punten kan stelen.”

“Met het duel tegen Kieldrecht wacht ons al direct een stevige opener, met veel intensiteit en duels. Ik wil zeker geen druk op onze kwalitatieve groep leggen maar we gaan al direct zien wat we waard zijn. Kieldrecht is namelijk een ploeg die altijd mikt op een plaats in de top vijf van het eindklassement en de daaraan gekoppelde eindrondeplaats.”

“Wat onze ambitie betreft hou ik er echt niet van om deze uit te spreken alvorens de competitie van start is gegaan. Op basis van wat ik al gezien heb op training en tijdens onze eerste wedstrijd lijkt mij een plaats in de linkerkolom realistisch. Tijdens de competitie zelf kunnen we nog altijd nieuwe doelen stellen. Ik wil bij deze ook elke ploeg een blessurevrije voorbereiding toewensen.”

Trainer: Ronald De Somviele (T1),Christof De Schepper (T2- Beloften A), Michel Van Britsom (KT), Jan Rombouts (T3-Beloften B)

IN: Khalifa Nafih (Haasdonk A), Gilles Van Landeghem (VW Hamme Beloften), Lennert Braem (Melsele A), Klacson Soares Wanderley (Melsele A), Ibrahim Ayamga (Tor Deurne B), Jeremy Ngambo (KSK Beveren Beloften), Antonio Berisha (Zwijndrecht B), Ahmad Ismael (Zwijndrecht B), Milan Staut (FC Bosdam U21), Dien Boudou (Tor Deurne B), Niel De Booij (Turk Sport),  Williams Nyarko (Bornem), Aaron Perez Ruiz (Melsele Beloften), Christos Prassas (VW Hamme Beloften), Xander Meyvis (Zwijndrecht U21), Jonathan Ibumbu (AS Brussels City)

UIT: Yannick De Bock (stopt), Yassin Khallouf (Sp.Waasmunster), Jens Nijskens (Eksaarde), Ray Astle (Bazel),  Cédric Van Duyse (Sp. Waasmunster)

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KSK Kallo