Op de openingsspeeldag neemt nieuwkomer Heikant Zele het op tegen dorpsgenoot E. Zele. We vroegen Michael Poppe (Heikant) en Maarten Cooreman (E. Zele) om een reactie.

Michael Poppe (Heikant Zele) kijkt zondag zijn jeugdclub in de ogen. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“We willen zeker niet het zwakke broertje van de reeks zijn“, luidt het bij Michael Poppe. “We gaan er alles aan doen om zoveel mogelijk punten te pakken. In eerste provinciale zijn heel wat nieuwkomers, het is bijgevolg moeilijk in te schatten waar we het komend seizoen gaan eindigen.”  

“Ik ken heel wat spelers van E. Zele”, gaat Michael Poppe verder. “Ik heb daar in de jeugdreeksen gespeeld en daarna nog vier seizoenen in de eerste ploeg. Jammer genoeg maakte corona daar wel vier korte jaren van. Wat deze derby bijzonder maakt is enerzijds het feit dat Heikant voor het eerst in zijn bestaan in eerste provinciale speelt. Anderzijds staan er heel wat Zeelse jongens op het plein. Ik hoop natuurlijk dat er veel volk aanwezig zal zijn, zodat dit voor iedereen een onvergetelijk moment kan worden. Uiteraard reken ik er op dat wij aan het langste eind trekken.”

Maarten Cooreman (E. Zele): “Dit geeft een geweldige boost”

“Het is negentien jaar geleden dat deze derby, in competitieverband, is gespeeld”, opent Maarten Cooreman het gesprek. “Het is mooi om net tegen Heikant de competitie te kunnen openen. Ik hoop dat we, net als in het verleden, een massa toeschouwers mogen verwelkomen. Zij spelen voor het eerst in eerste provinciale, zij zullen zeker gebrand zijn op een goeie prestatie. Een dergelijke wedstrijd geeft ongetwijfeld een enorme boost.”

“In de voorbereiding hadden we te maken met heel wat geblesseerden”, blikt Maarten Cooreman terug. “Gelukkig keerden de meesten op tijd terug, dat is ook voor mezelf het geval. Tegen Wevelgem hebben we een bemoedigende generale repetitie gehouden. We kijken dus met vertrouwen de derby tegemoet. We mogen het zeker niet te gemakkelijk opnemen en moeten 100% gefocust aan de aftrap moeten staan. Voor het eerst zal onze coach positieve selectieproblemen hebben.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – E. Zele vs Heikant