Op de laatste speeldag van de reguliere kaatscompetitie stond er nog een onvervalste derby op het programma tussen Kastel en Hamme-Zogge. Met een 9-13-eindstand namen de Zoggenaren de winst mee naar huis. Wij legden onze oor te luisteren bij kapitein Wouter Wielandt.

Wouter Wielandt (Kaatsclub Hamme-Zogge).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We begonnen heel aarzelend aan de wedstrijd”, begint Wielandt. “Er was een felle meewind bij om te keren, en dat lukt niet niet bij ons. Terwijl bij de thuisploeg de ballen goed overvlogen door sterk werk van het trio op de keer. Maar het vierde spel konden we gelukkig pakken, wat ervoor zorgde dat de wedstrijd kantelde in ons voordeel. We leverden sterk en ook in het keren begon het beter te lopen. Van 3-0 achter ging het naar een 5-7-voorsprong. Zowel wij als Kastel bleven in de tweede helft op een hoog niveau acteren. Voor de vele aanwezige toeschouwers was het een supermooie derby. Onze voorsprong diepten we nog verder uit en uiteindelijk stond het 9-13 voor ons.”
“In de play-offs spelen we zaterdag op het veld van Aisemont, het nummer zeven, en zondag ontvangen we hen in Zogge. Die dag zal er ook een huldiging plaats vinden door de bond voor onze prepullen die kampioen van Vlaanderen zijn geworden. In het weekend van 9-10 september wordt er tussen de vier finalisten geloot wie er tegen elkaar moet in de halve finale. En nog een week later is er de finale met een heen-en terugwedstrijd. Die finale zou trouwens samen vallen met de jaarmarkt in Zogge. De winnaar van de finale zal rechtstreeks promoveren, terwijl de verliezer nog een kans krijgt tegen de winnaar van de play-downs van eerste nationale. Rechtstreeks promoveren zou het mooiste zijn. Sowieso is een extra feest altijd leuk. Ik schat onze kansen op fifty-fifty.”