De derde competitiewedstrijd heeft de Beverse krachtballers een tweede thuisoverwinning opgeleverd. De Waaslanders wonnen op overtuigende wijze met 21-14 van KB Moerdamme.  

Clublogo ZAK Beveren. Copyright: RV

“We zijn nochtans zeer ongelukkig aan deze wedstrijd begonnen” aldus Dirk Bosman.”In de aanvangsfase gingen onze aanvallen een aantal keer nipt buiten. Dit gaf Moerdamme de gelegenheid om 0-2 voor te komen. Bij een2-4 stand begon onze verdediging de bezoekende aanvallers onder druk te zetten, waardoor hun aanvallen compleet stil vielen. Na een rugworpdoelpunt van Peter Vandermeulen nam ZAK de wedstrijd in handen en liep uit tot 10-5. Met een vermijdbaar tegendoelpunt gingen we de rust in met een 10-6 stand.”

“Na de appelsientjes leken beide teams tevreden te zijn met het verloop van de wedstrijd” gaat Dirk Bosman verder. “Zonder echt aan te dringen bleef Moerdamme wel in het spoor van Beveren. Uiteraard was men bij de thuisploeg best tevreden met de geruststellende voorsprong. Het was vooral de herfstzon die het onze verdedigers soms lastig maakte om de worpen van Moerdamme in te schatten. Een rugworpdoelpunt van achterman Emry Truyman zorgde uiteindelijk mee voor een duidelijke overwinning.”

Aanstaande zondag om 9.30u ontvangt ZAK Beveren ’t Klaverken Buggenhout voor een Oost-Vlaamse derby.

Krachtbal – 2de landelijke (M) – ZAK Beveren