Voor de laatste keer is de reeks van de Landelijke Heren samengesteld uit vijf ploegen van eerste landelijke en zes ploegen uit tweede landelijke, waarbij deze laatsten drie punten voorgift krijgen wanneer ze uitkomen tegen ploegen uit eerste landelijke. Vanaf volgend seizoen worden deze ploegen ondergebracht in een landelijke reeks, zonder voorgift.

De heren van ZAK Beveren (Foto: RV).

“Vorig weekend hebben we onze eerste thuiswedstrijd gespeeld tegen KB Moerdamme” klinkt het bij Dirk Bosman. “Zij kampen trouwens met hetzelfde probleem dan wij, ook zij kampen met een tekort aan spelers. Met onze vijf spelers, waarvan al één geblesseerd is, vrezen we dat het een moeizaam seizoen zal worden.”

“Bij de rust stond het 10-10 gelijk en toen was het reeds duidelijk dat Moerdamme onze foutjes nodig had om in het spoor te blijven. De Beverse aanval werkte aanvankelijk niet overtuigend, maar aan de overzijde verbruikten de bezoekende verdediging veel krachten. Na de rust zaten de bezoekers dan ook door hun beste krachten. Bij ons was Lukas Oosterlinck aanvallend niet meer af te stoppen, hij zou dan ook maar liefst 23 doelpunten maken. De bezoekers gooiden figuurlijk de handdoek in de ring, waarmee de match eindigde op een deugddoende 24-13 overwinning.”

“Voor de trip naar Aalter kunnen we op slechts vier spelers rekenen. Het zal aan Peter Vandermeulen, Lukas Oosterlinck, Jibbe Thuy en Emry Truyman zijn om de punten mee te nemen naar Beveren.”

Krachtbal – Landelijke heren  – ZAK Beveren