Afgelopen zondag won Merten Breye de kwarttriatlon van Hengstdijk. Hij domineerde de wedstrijd en bleef Nick Thijs en Dennis Laerte voor. Binnen enkele weken staat er voor Merten Breye de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma.

Merten Breye (3MD – WCUP – Veldeman).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Vorige week heb ik mijn laatste Belgische wedstrijd gedaan”, vertelt Breye. “De wedstrijd in Hengstdijk verliep heel goed. Ik voel ook van mezelf dat ik de laatste weken in een goede flow zit. Hierdoor zocht ik nog naar een mooie prikkel in functie van de wedstrijd binnen een drietal weken in Frankrijk. Het was aanvankelijk niet de bedoeling om mee te doen in Hengstdijk. Ik had me de week daarvoor in geschreven voor de halve triatlon in Les Lacs de l’Eau d’Heure, de Openlakes Belgium. Spijtig genoeg heb ik de wedstrijd moeten staken door materiaalpech. Nochtans had ik daar een bijzonder goede dag. Ik zat mee in de kopgroep tot ik pech had met mijn fiets. En dat was de reden waarom ik mij nog snel ingeschreven had voor de wedstrijd in Hengstdijk.”
“De komende weken staat in het teken van mijn voorbereiding op mijn eerste wedstrijd bij de profs. Door mijn wedstrijd in Menen heb ik namelijk mijn proflicentie behaald. En dus zal mijn laatste wedstrijd een halve triatlon zijn in Vieux Boucau op 21 oktober 2023. Deze wedstrijd is puur om ervaring op te doen”, besluit Merten Breye.