Bij Basics hebben ze duidelijk de trein op het juiste spoor. Nadat vorig weekend gewonnen werd tegen de Antwerp Giants B, wonnen ze woensdag in de zestiende finale van de Beker van Vlaanderen met ruim verschil van Basket Sijsele. Inmiddels maken de Melselenaars zich op voor de match in de Beker van België tegen meervoudig landskampioen BC Oostende.

Jens Bouckaert (BBC Basics Melsele). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Het klopt dat we tegen Basket Sijsele een makkelijke overwinning hebben geboekt” luidt het bij Jens Bouckaert. “We hadden de tegenstander gescout en waren goed voorbereid opdat we zeker niet verrast zouden worden. Uiteindelijk heeft iedereen zijn speelminuten gehad en staat iedereen ook op het scorebord.”

“Uiteraard is de match tegen BC Oostende een heel mooie affiche” stelt Jens Bocukaert. “Als speler kijk je daar natuurlijk net iets anders naar. Elk seizoen hoop je op een spannende wedstrijd, zoals bijvoorbeeld vorig seizoen met de Bekerwedstrijd tegen Brussels. Of je hoopt op een stunt door te winnen van een profclub. Tegen landskampioen Oostende weet je dat die kans bijna nihil is. Het is natuurlijk een mooie affiche en het is altijd leuk om je eens te ‘meten’ met de beste spelers in België.”

Wie het duel in de achtste finale van de Beker van België tussen Basics Melsele en BC Oostende wil bijwonen is op 1 november om 14.30u welkom in sporthal ‘ Wit Zand in Melsele. De spelers hopen alvast op de steun te kunnen rekenen van de talrijke supporters.

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele