In Regionale 2 van het mannenrugby treed RC Hamme dit seizoen aan als entente samen met RC Lokeren. Na vier wedstrijden prijkt Michel Van Damme met zijn ploegmakkers op een tweede plaats. Dit weekend dienen ze niet in actie te komen.

Entente RC Hamme – RC Lokeren. Copyright: RV

“Doordat er te weinig spelers waren bij zowel Lokeren als bij ons zijn we samen aan het seizoen begonnen”, legt Van Damme uit. “De voorbije maanden is het al zeer leuk geweest. Je ziet dat er een goede klik is tussen Hamme en Lokeren, zowel op als naast het plein.”
Dat het goed gaat blijkt ook uit de resultaten. “We wonnen al drie wedstrijden, waarvan één met een forfait. Enkel tegen de entente Lommel-Oudsbergen-Laakdal gingen we onderuit, wat niet abnormaal is aangezien we nog maar net samen spelen. Iedereen moet nog wat wennen aan elkaars speelwijze.”
“Dit seizoen is het vooral belangrijk dat de twee teams goed met elkaar leren spelen. Naar de volgende jaren toe komen er nog wat jeugdspelers bij. Voor hen zou het goed zijn mochten ze in een groep terecht komen waarbij de andere spelers al op elkaar zijn ingespeeld. Naar ambitie toe willen we nu zo hoog mogelijk eindigen. Met een fraaie tweede plaats lukt dit voorlopig wel.”

De entente tussen Hamme en Lokeren kan een langdurige samenwerking worden. “De juiste details weet ik niet, maar beide besturen hebben hun licht al eens opgestoken om te onderhoren of we als entente ook kunnen aantreden in Regionale 1”, vertelt Michel Van Damme. “Een samenwerking op lange termijn is dus zeker niet uitgesloten. We spelen nu onze thuismatchen in Hamme, en minstens één maal per week trainen we gezamenlijk in Hamme. De Lokerse mannen trainen doorgaans op dinsdag wel in Lokeren, en de Hammenaren in Hamme. En in de thuiswedstrijden spelen we met de Hamse tenue, en op verplaatsing in de kleuren van Lokeren.”