VW Hamme moest vorige week, op het veld van FC Eppegem, genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Afgaand op het klassement hadden de Wuitens meer verwacht van dit duel. Morgen maken ze de verplaatsing naar HO Wolvertem-Merchtem. Willen ze de voeling met de top vijf niet verliezen dan zullen ze de volle buit moeten pakken.

Stef Laurens (VW Hamme). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Uiteraard hadden we tegen FC Eppegem meer verwacht dan een gelijkspel” aldus Stef Laurens. “Zonder onze tegenstanders te onderschatten hadden we ook gehoopt om een reeks neer te zetten. Het begin van de wedstrijd was gelijk opgaand, niettegenstaande zijn we de rust ingegaan met een achterstand. In de tweede helft zag ik mijn ploeggenoten domineren, spijtig genoeg werden er heel wat kansen gemist. Op dat moment was ik al vervangen met een gebroken neus. Ik kan momenteel niet spelen aangezien ik nog moet geopereerd worden. Daarna kan ik dan spelen met een masker.”

“In een matige competitiestart hebben we te vaak onze kansen onbenut gelaten” gaat Stef Laurens verder. “Dit terwijl we toch vaak onze tegenstanders overtroffen in het spel. We kunnen dus zeker niet spreken van een geslaagde start. We hadden meer verwacht maar ook meer verdiend.”

“Om de aansluiting met de top vijf niet te verliezen zal er moeten gewonnen worden op Wolvertem” stelt Stef Laurens. “Al wil ik nogmaals benadrukken dat er van onderschatting geen sprake is. Het gevoel in de kleedkamer is alleszins goed, we voelen in heel de club ook het vertrouwen. “Alle ‘neuzen’ staan in dezelfde richting, allen met hetzelfde doel en dat is de top vijf halen.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – VW Hamme