ZVC Moratex Lebbeke heeft een verjongingskuur doorgevoerd en stilaan lijkt de aanpassingsperiode voorbij te zijn. Om aansluiting te houden met de middenmoot zijn de aankomende wedstrijd dan ook bijzonder belangrijk. Vrijdagavond speelden de Lebbekenaars 5-5 gelijk tegen Leuven Centraal. Vrijdag aanstaande nemen ze het op tegen hekkensluiter ZVC Black Wolves Betekom.

Leander Verbeeck (zvc Moratex Lebbeke). Foto: RV.

“Eerlijk gezegd hebben we tegen Leuven een dramatische eerste helft gespeeld” luidt het bij coach Leander Verbeeck. “Door drie individuele fouten kwamen we, terecht, 3-0 achter. Gelukkig zijn we niet bij de pakken blijven zitten en hebben we de rug gerecht. Hierdoor kregen we snel terug aansluiting. De thuisploeg werkte heel efficiënt af en strafte elke fout af, wat een 4-2 ruststand gaf.”

“Na de rust domineerden we het gebeuren en kwamen we terug op gelijke hoogte. Jammer genoeg hebben we de kans op de 5-6 gemist. Wat mij betreft mogen we niet tevreden zijn met dit gelijkspel. We hadden hier de drie punten moeten pakken.”

“Vrijdag treffen we met Betekom de laatste van het klassement. Om aansluiting te maken is het een must om de drie punten thuis te houden.”

“In september hebben we tegen drie sterke ploegen gespeeld, ik ben ervan overtuigd dat deze ploegen hoog zullen eindigen op het einde van het seizoen. We hebben die wedstrijden telkens nipt verloren, het was anderzijds geen schande om van hen te verliezen.”

“We zijn op dit moment een ploeg in opbouw en ben ervan overtuigd dat er nog heel wat progressie in de groep zit. Het is dan ook onze doelstelling om een rustig seizoen te draaien. We mikken alvast op een plaats in de subtop.”

Futsal –Interprovfutsal  (M) – ZVC Moratex Lebbeke