HK Waasmunster is aan een sterk seizoen bezig. Na acht wedstrijden zijn ze nog steeds ongeslagen en voeren ze het klassement aan. De voorbije speeldag wonnen ze met ruim verschil van Apolloon Spurs. Dat geeft hen alvast vertrouwen voor het duel tegen HC Roeselare.

HK Waasmunster. Copyright: RV

“We hebben het voorbije weekend inderdaad een ruime overwinning geboekt” aldus Jo Bytebier. “Aangezien we te maken hadden met enkele afwezigen en gekwetsten was het afwachten hoe we deze wedstrijd gingen aanpakken. Maar we hadden aan de wedstrijd op Kortessem een goed gevoel overgehouden. Op uitzondering van dat ene gelijkspel op Eeklo, dat nooit had mogen gebeuren, draaien we weer op volle toeren. Door ons op bepaalde punten te focussen heeft ons dat een extra boost gegeven. Enkele spelers groeien duidelijk naar hun top toe. We spelen trouwens zeer snel en collectief handbal.”

“Tegen Kortrijk was na de eerste helft de wedstrijd al gespeeld. Daarom heeft iedereen de gelegenheid gekregen om te spelen, ook de J18 spelers die reeds enkele malen opgenomen zijn in de selectie. Het is natuurlijk leuk om te zien dat iedereen progressie blijft maken. Dat geeft voldoening, zeker omdat de groep dit verdient.”

 “Komend weekend spelen we thuis tegen Roeselare. In onze reeks is geen enkele wedstrijd te onderschatten, iedereen kan van iedereen winnen dat zien we elke week in de onderlinge duels. De wedstrijden volgen nu elkaar op tot aan de feestdagen, dat is goed  omdat we in een positieve flow zitten.”

Handbal – Liga 1 (M) – HK Waasmunster