De Beverse derby tussen Svelta Melsele en HRS Haasdonk is uitgedraaid op een 3-1 overwinning voor Melsele. Met doelpunten van Jens Muyshondt en tweemaal Yannick Braem stond het bij de rust 3-0 voor. In de slotfase van de wedstrijd redde Niels Vanthournout, van op de stip, de eer voor de bezoekers. Svelta Melsele is duidelijk klaar om leider VC Borsbeke, volgend weekend, een warme ontvangst te geven.

Coach Mathias Smet (Svelta Melsele). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“We zijn zaterdag sterk aan de wedstrijd begonnen” blikt Mathias Smet terug. “Van bij het begin was het duidelijk dat wij de gevaarlijkste ploeg waren. Haasdonk was zeker een aangename tegenstander, die veel voetballende intenties had. Wij hebben hun goed opgevangen en hebben scherp kunnen tegenprikken. Dit resulteerde in twee knappe doelpunten via Muyshondt en Braem. Ondertussen had Haasdonk tweemaal gevaarlijk geweest, op die momenten hebben we gelukkig goed kunnen verdedigen. De 3-0 kwam er dan na opnieuw een zeer mooie aanval, met Braem alweer als afwerker.”

“In de tweede helft hebben we de controle over de wedstrijd kunnen houden. Na de rode kaart voor Haasdonk was het eigenlijk helemaal afgelopen. De enige smet op de prestatie is dat we vergeten zijn om de score nog verder uit te bouwen. De kansen om vijf doelpunten te maken waren er zeker. We zijn absoluut tevreden met de geleverde prestatie. Dat geeft vertrouwen naar de wedstrijd tegen Borsbeke toe.”

“Ik denk dat het duidelijk is dat Borsbeke op die moment de beste ploeg in onze reeks is. Zij hebben de meeste punten, de minste doelpunten tegen en hebben veel doelpunten gemaakt. Uiteraard gaan we ons vel duur verkopen. Ze mogen er bij Borsbeke op rekenen dat ze komend weekend een taaie klant op hun bord krijgen.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – Svelta Melsele A