Zaterdagavond wonnen de Sint-Niklase Condors van BBC Houtem. Het was een spannend duel, waarbij het bij de rust 44-39 stond. Uiteindelijk werd het een 89-82 overwinning voor de Klaasjes. Stijn De Clercq nam hierbij zeventien punten voor zijn rekening. Morgen nemen ze het, in de zestiende finale van de Beker van Oost-Vlaanderen, op tegen Haantjes Oudenaarde.

Logo BC Sint-Niklase Condors (RV).

“De start in de wedstrijd tegen Houtem verliep eerder moeizaam” aldus Stijn De Clercq. “Het resultaat was dat er snel 0-8 op het scorebord stond. Uiteindelijk slaagden we erin om ons terug in de wedstrijd te knokken, waarbij we op het einde van het eerste quart terug aansluiting hadden. Het tweede quart wisten we met enkele puntjes verschil te winnen.”

“Na de rust zijn we er ingeslaagd om onze voorsprong uit te breiden, waarna we in het laatste quart een extra kloofje wisten te slaan. Naar het einde toe moest Houtem zelfs fouten maken om balbezit te krijgen, terwijl wij onze vrijworpen wisten om te zetten. Deze kloof hebben we kunnen vasthouden, waardoor we deze wedstrijd uiteindelijk met zeven punten verschil hebben gewonnen.”

“Morgenavond spelen we voor de Beker tegen eerste provincialer Oudenaarde, maar we hebben alleszins respect voor hen. We gaan hen zeker ook niet onderschatten. Voor mezelf is het een leuk weerzien met Niels Lepeleire en Owen Waterschoot. Owen is trouwens een ex-speler van Condors en ook een gewezen ploeggenoot van mij.”

“Oudenaarde is een niet te onderschatten tegenstander, zij draaien trouwens bovenaan in het klassement mee. Zoals steeds zullen we uitgaan van onze eigen sterke. Ik hoop dat we onze sterke prestaties van de laatste weken in de competitie kunnen doortrekken naar de Bekermatch tegen Oudenaarde.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors