Zaterdagavond heeft SVH Waasmunster de kans gemist om alleen aan de kop van het klassement te komen. Het was PD Kruibeke dat met 2-1 won en SVH Waasmunster met lege handen huiswaarts stuurde. Komende weekend maken de Kruibekenaars de verplaatsing naar KVV Schelde B.

De vreugde was groot bij PD Kruibeke na de 2-1-zege.
Foto: RV.

“SVH Waasmunster is sterk aan de partij begonnen” blikt Vincent Baecke terug. “In het openingskwartier was het voor ons wat zoeken, waardoor de bezoekers enkele keren gevaarlijk kwamen opzetten. Daarna hebben we het evenwicht hersteld en hadden we via Emile Smet misschien wel de grootste kans van de eerste helft. Zijn kans werd door een uitstekend gepositioneerde Waasmunsterse doelman gepareerd. Na nog een vrije trap van de bezoekers, die strandde op de dwarsligger, zijn we gaan rusten met een 0-0 score.”

“Vrij snel in de tweede helft counterde Waasmunster, na een rommelige fase waarbij we de bal niet konden ontzetten en scoorde Vander Stappen de 0-1. Daarna kregen we een evenwichtige wedstrijd. Smet haalde met een verre trap uit, maar zijn schot belandde tegen de paal. Kort daarna werd Vander Stappen foutief neergehaald in de zestien, maar de scheids besloot om geen penalty te fluiten. Wellicht had dit de wedstrijd in een beslissende plooi kunnen brengen.”

“Na een herschikking kwamen we meer in het spel voor. Op een stilstaande fase bleef ik in het strafschopgebied hangen en op aangeven van Smet kon ik de bal mooi over de bezoekende doelman lobben, waardoor het 1-1 stond. In de laatste minuut werd onze pijlsnelle spits Jan Hubrechts diep gestuurd. Vanuit een schuine hoek bezorgde hij ons de winninggoal. Dit was voor hem een bijzonder moment aangezien hij na een spierscheur en maanden van revalidatie terug zijn eerste minuten op het veld kon maken.”

 “Om in de top vijf te blijven zijn deze drie punten bijzonder belangrijk. Je kan er van op aan dat we deze zege uitbundig gevierd hebben.”

“KVV Schelde B is een voor ons onbekende tegenstander. We weten dat ploegen uit het Gentse ook mooi, snel en verzorgd voetbal spelen. In onze reeks bestaan er geen gemakkelijke wedstrijden. Het verschil tussen winst en verlies is zeer klein en hangt veelal van details af. Tegen Schelde B verwachten we ons dan ook aan een moeilijke en felbevochten wedstrijd.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – PD Kruibeke