Begin oktober, na het 3-3 gelijkspel tegen SKL Doorslaar, beëindigde KSK Beveren de samenwerking met zijn T1 Kristof Smet. We vroegen ons af ‘Hoe zou het nog met …. Kristof Smet?” Hij is alvast niet iemand die lang kan stilzitten, zijn agenda was dan ook meer dan gevuld. Nochtans mist hij het echte veldwerk.

Kristof Smet (ex-T1 KSK Beveren).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

Sportregio.be: “Met wat heb je de laatste weken je vrije tijd ingevuld?”

Kristof Smet: “Mijn agenda was tot nu toe nog steeds goed gevuld. In het teken van blessurepreventie en performance training werkte ik op maandag met spelers (postformatie U15-17-21) van Avanti Stekene. Dit project was opgericht door Sören De Cock, waar ik al eerder mee heb samengewerkt. Daarnaast had ik voor Voetbal Vlaanderen een opdracht als docent voor de cursus Uefa C initiator. Op woensdag volg ikzelf de cursus Uefa A trainer. Meestal geef ik nog een tweetal keer per week privétraining aan voetballers die hun mindere eigenschappen willen bijwerken. Onder leiding van Gunther Impens doe ik dan in het weekend scouting voor SK Lebbeke.”

Sportregio.be: “Heb je het voetbal niet te hard gemist en wat brengt je sportieve toekomst?”

Kristof Smet: “Uiteraard mis ik het veldwerk zelf wel. De beleving en de spanning om in de week te werken naar de ‘wedstrijddag’ in het weekend is toch hetgeen waarvoor je het als trainer doet. De overige tijd heb ik ingevuld door zelf eens te gaan lopen, maar vooral met te gaan zwemmen. Ik stel mezelf graag doelen, maar wat de toekomst brengt is nog afwachten. Er zijn wel al verschillende ploegen uit het provinciaal voetbal die al contact hebben gezocht om de slag te gaan als hoofdcoach, maar ik heb nog niks toegezegd. Hopelijk komt er na nieuwjaar iets moois op mijn pad.”

Sportregio.be: “Hoe kijk je naar het voetbal in 1ste provinciale en wat is je pronostiek voor het einde van het seizoen?”

Kristof Smet: “Ten opzichte van vorig seizoen is het voetbal in eerste provinciale er wel op vooruitgegaan. Je ziet in die reeks dat je enkele sterke ploegen hebt, die een constant niveau halen. Iedereen kan elkaar punten afpakken. Voor mijn top drie schat ik het volgende in: Drongen, Beveren en Haasdonk, al zijn er nog wel een drietal ploegen die in de top drie kunnen belanden. Niks is zeker.”

Voetbal – 1ste provinciale C (M) – KSK Beveren