Met een doelpunt in de openingsminuut van Stijn Tachelet en nog eentje van Curt Vercauteren in de slotfase won Vrasene met 2-0 van SVE Bazel. De volgende speeldag neemt FC Vrasene het op tegen White Boys, dit wordt ongetwijfeld een bijzonder weerzien voor de Bryan Bultheel.

Coach Bryan Bultheel (KFC Vrasene). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Dit jaar lieten we thuis al teveel punten liggen” aldus Bryan Bultheel. “We lagen er dan ook op gebrand om tegen Bazel de volle buit thuis te houden. Op zich is Bazel een ploeg met kwalitatief een mindere kern, maar we wisten dat ze na hun zege in de derby tegen Kruibeke met vertrouwen aan de aftrap zouden verschijnen. “

“De match kon niet beter beginnen voor ons toen Tachelet, een ingestudeerde hoekschop, vrij kon binnenkoppen. Het eerste half uur creëerden we heel wat kansen, al stond het vizier van Tachelet, Maes, Da Cunha en Vercauteren niet scherp genoeg. De staat van het veld maakte het er niet makkelijker op en na een halfuur knokte Bazel zich in de wedstrijd. Ze maakten er een heel bitsige wedstrijd van, maar uitgespeelde kansen kregen ze niet. Dit duurde tot wij de beslissende 2-0 maakten via Vercauteren. Hierdoor pakken we 9 op 12 en kunnen we zeggen dat we 2023 goed gestart zijn.”

“Het gaat alsmaar beter, de ploeg begint meer en meer volgens ons voetbalidee te spelen, al hebben we het moeilijk om dit consequent vol te houden. Voorlopig kijken we nog niet teveel naar het klassement, al willen we uiteraard elke week tonen wie we zijn en waar we voor staan. Vrasene hoort altijd en overal voor de zege te gaan. Hopelijk geeft deze goede periode een boost waar we op verder kunnen bouwen en bereikt het ook de supporters.”

“Volgende week trekken we dan naar White Boys, waar ik negen jaar aan de slag was. Een geweldige club met heel veel warme mensen. Deze week sloeg daar echter het noodlot toe. Trouwe supporter Luc Maes, Vrasenenaar notabene en vader van flankaanvaller Arne Maes, overleed plots en onverwacht, waardoor de wereld rondom even stilstond en voetbal een bijzaak werd. Ik neem aan dat de leegte die Luc nalaat, daar nog even voelbaar zal zijn en het een nog specialere wedstrijd zal worden. Hopelijk vindt de groen-witte groep troost bij elkaar en geeft dit drama hen kracht om operatie redding succesvol af te ronden. Ik hoop voor hen op snel succes, al heerst er naast sympathie toch ook een revanchegevoel. In de heenwedstrijd pakten ze ons een half uur lang op gretigheid en verloren we uiteindelijk met 2-3. Ik gun mijn groen-witte vrienden alleen maar zeges de rest van het seizoen, behalve in die ene wedstrijd volgende week.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – KFC Vrasene