De Sint-Niklase Condors hebben de voorbije speeldag een knappe prestatie neergezet tegen rechtstreeks concurrent Sgolba Aalter. De Klaasjes wonnen met 91-70 en leggen momenteel beslag op de derde plaats. Aanstaande zaterdag nemen ze het op tegen de buren van Basics Melsele B. We vroegen Jasper Pauwels, goed voor 25 punten, na afloop om een reactie.

Jasper Pauwels (BC Sint-Niklase Condors). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik ben alvast heel tevreden over de prestatie van de ploeg, dit was onze beste match van het seizoen” luidt het tevreden bij Jasper Pauwels. “Dit was enerzijds de match die ons zekerheid gaf voor een plaats in de top vier en bovendien was het sponsordag. De Witte Molen zat dan ook gezellig vol.”

“De bal ging goed rond en er waren meerdere spelers die in de dubbele cijfers eindigden. We speelden snel basketbal, op deze manier zullen nog heel wat ploegen het lastig hebben tegen ons. Manu Smet startte als een echte shotmachine en ook Sam De Bock haalde zijn beste niveau. Jammer genoeg sloeg Sam op het einde zijn voet om, hopelijk valt het mee. Aaron Ceriez was weer aanwezig, zoals we hem kennen. Mijn maatje Nelson Lefelon speelde een sterke vierde quarter en zelf vond ik ook goed de weg naar de basket.”

“Op deze manier is het leuk om op een zaterdagavond het spelletje te spelen en dat voor een volle zaal. Daarnaast denk ik dat onze coach, Jordy Van Haver, tevreden mag zijn met deze prestatie, maar vooral met de vooruitgang dat de groep heeft gemaakt. Het ging dit seizoen niet altijd foutloos. De wedstrijden die we verloren, hebben we zelf verloren. Dit zorgde voor de nodige frustraties en links en rechts wat wrijvingen. Dit is het verschil met een match winnen in money time of weggeven zoals we een paar keer deden.”

De laatste drie weken hebben we vlot gewonnen, zelfs met twintig punten verschil. We zitten in een goede flow, het is deze lijn die we zoals op als naast het veld moeten doortrekken. Mijn moto is dan ook ‘fun voor, tijdens en na de basketbalprestatie. Als we naar eerste landelijke willen dan moeten we als ploeg altijd zulk een prestatie leveren.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors