FC Hoogeinde diende leider SV Blauw Wit Temse de eerste thuisnederlaag van het seizoen toe. Het was Kaplan die kort voor de rust het enige doelpunt van de namiddag scoorde. Met de komst van Haasdonk B krijgt Hoogeinde zondag alweer een te duchten tegenstander tegenover zich.

FC Hoogeinde-coach Glenn Van Roeyen.
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We zijn bijzonder gretig van start gegaan” opent een meer dan tevreden Glenn Van Roeyen het gesprek. ”In het openingskwartier hadden we al moeten voorstaan, jammer genoeg was onze afwerking niet scherp genoeg. Het was duidelijk dat Blauw Wit het moeilijk had met onze gretigheid, in de eerste helft dwongen ze amper kansen af. Enkele minuten voor de rust was er een terugspeelbal op de doelman, die zich volledig verkeek op de opspringende bal. Cengiz Kaplan was er als de pinken bij om de verdiende 0-1 binnen te tikken.”

“Ik vond ons na de rust minder gretig starten, waardoor we iets meer onder druk kwamen te liggen. Na een moeilijk kwartier kwamen we terug in de match en creëerden we enkele serieuze kansen op de 0-2. Jammer genoeg was het net niet of was de afwerking wel goed maar zat er een verdedigend been tussen.”

“Met nog twintig minuten te gaan kreeg de thuisploeg een flinke cadeau en kregen ze een bijzonder lichte strafschop toegekend. We konden echter rekenen op de redding van onze doelman Miguel Pfaff. Hij stopte de strafschop en hield ons zo verdiend op 0-1. We zijn daarna geen enkele keer meer in de problemen gekomen.”

“Ik geef dan ook een dikke pluim aan gans de ploeg voor de manier waarop ze de wedstrijd op SV Blauw Wit hebben aangepakt. Dat heeft dit seizoen nog geen enkele ploeg ons voor gedaan, nog geen enkele ploeg is er dit seizoen ingeslaagd om drie punten te pakken op Temse. Ik kan dan ook niet anders dan zeer tevreden terugblikken op deze wedstrijd.”

“Komend weekend komt Haasdonk B op bezoek, dit is uiteraard een ploeg die we goed kennen. We weten dat dit een sterk team is. We gaan deze match proberen afwerken met dezelfde intensiteit als wat we op SV Blauw Wit Temse gedaan hebben. In voetbal is alles mogelijk.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KFC Hoogeinde