In vierde provinciale eindigde de Wase derby tussen Basics Melsele D en BBC Lokeren op 73-64. Toch was coach Sandy Plas niet ontgoocheld over dit verlies. Komend weekend ontvangen de Lokeraars in sporthal Durmehal Sparta Laarne C, dat in de rangschikking één punt meer telt.

Sandy Plas (BBC Lokeren).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Niettegenstaande het verlies, met klein puntenverschil, ben ik zeer tevreden over onze wedstrijd” aldus Sandy Plas. “Zeker als je weet dat er bij ons maar liefst acht spelers ontbraken en dit om diverse redenen zoals blessures, vakantie, net vader geworden, een gebroken hand, werken en dergelijke.”

“Ik was dan ook verplicht om drie spelers van onze U21 en één spelers van onze U18 mee te nemen naar Melsele. Door het verschil in agressiviteit slaagde de thuisploeg er vrijwel onmiddellijk in om een 15-puntenkloof te slaan. Toch slaagde mijn jeugdig team er telkens in om terug te komen tot een zestal punten. Een laatste press over gans het terrein liet ons nog even terugkeren, maar de overwinning van Basics Melsele was verdiend.”

“Volgend weekend spelen we thuis tegen Sparta Laarne. In de heenronde stonden we enkel bij het laatste fluitsignaal achter. We hebben dus nog iets goed te maken tegen hen. Veel zal er van afhangen hoeveel spelers we recupereren.”

Basketbal – 4de provinciale (M) – BBC Lokeren