Na een moeilijke periode in het begin van dit jaar hebben de dames van VT Temse de trein terug op het spoor. Het voorbije weekend namen ze vlot de maat van VC Kalken. Het wordt nu uitkijken naar komend weekend, met de uitwedstrijd tegen leider Eevoc.

Logo Volley Team Temse (RV).

“Tegen VC Kalken hebben we in de eerste set een zeer sterke prestatie geleverd” aldus coach Guy Van Puymbrouck. “In de tweede en derde set hadden we de controle over het gebeuren en slaagden we erin om feilloos af te werken.”

“Ons team kijkt nu uit naar de confrontatie met Eevoc. In de heenronde was het een millimeterspurt, jammer genoeg hebben we toen in de tiebreak verloren met 17-19. Het is ook een team dat weinig fouten maakt, toch acht ik ons zeker niet kansloos. Ik weet zeker dat ons team gemotiveerd zal zijn, temeer we nog in de running zijn voor de derde plaats.”

“Als kampioen uit promo twee was het onze ambitie om voor plek vier en vijf te strijden. Op dit ogenblik staan we op een gedeelde derde plaats, wat dus boven de verwachting is. Op het eind van vorig seizoen zijn er twee sterkhouders gestopt, waardoor we enkele jongeren moesten inpassen. Eigenlijk was ons team verzwakt in vergelijking met vorig seizoen, maar de nieuwe speelsters hebben zich snel ingepast.”

“Eind december haalden we zes op negen en streden we elke keer mee voor de overwinning. Tijdens en na de examens hadden we een ferme dip, die we pas begin maart te boven zijn gekomen. Nu halen we terug ons niveau van de heenronde en staan er ons nog drie mooie matchen te wachten. We hebben niets te verliezen, waardoor we elke wedstrijd ontspannen kunnen starten. Ik vind dat tot nu toe ons seizoen al redelijk geslaagd is.”

“Jammer genoeg hebben we nipt de halve finale van de Beker van Oost-Vlaanderen verloren tegen Lede. Een finale had voor mij persoonlijk een mooi afscheid betekend. Door mijn professionele activiteiten moet ik inderdaad noodgedwongen stoppen.”

Volleybal – Dames Promo 1 (V) – Volley Team Temse