Vorig weekend moest FC Lebbeke aan de bak tegen Berchem Sport, een rechtstreekse concurrent in de strijd voor het behoud. De Lebbekenaars hebben niet het verhoopte resultaat behaald, ze moesten de duimen leggen met 2-0. Zaterdag wacht hen, met de komst van leider RC Hades Hasselt, alweer een zware opdracht.  

Jonas Aeyels (FC Lebbeke). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het is inderdaad een spijtige nederlaag geworden” klinkt het teleurgesteld bij doelman Jonas Aeyels. “We zijn veel te zwak aan de match begonnen waardoor ik in de eerste tien minuten tot tweemaal toe mijn ploeg moest recht houden. Daarna kwamen we, volgens mij, beter in de wedstrijd en kregen we enkele goede mogelijkheden. Jammer genoeg maakten we onze kansen niet af. Persoonlijk vond ik dat er meer inzat.”

“Het is nu eenmaal zo en dus moeten we nu toewerken naar de volgende wedstrijd, in dit geval dus tegen leider Hades. Aangezien dit één van de sterkste ploegen uit de reeks is verwacht ik mij aan een moeilijke wedstrijd.”

“Het zullen nog zware weken worden, maar we gaan er alles aandoen om in deze reeks te blijven. Het is dan ook de bedoeling om zo snel mogelijk gered te zijn. Laat ons dus beginnen met dit weekend de punten proberen thuis te houden.”

Voetbal – 2de afdeling B (M) – FC Lebbeke