Op vier wedstrijden van het einde van de reguliere competitie staat E. Zele op de elfde plaats. De voorbije speeldag wist het gelijk te spelen tegen KSK Beveren. De komende zaterdag nemen ze het op tegen hekkensluiter SK Sint-Niklaas.

Senne Van Ransbeeck (E. Zele). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De match tegen KSK Beveren was de laatste van een lastig vierluik, aangezien het toch tegen de vier betere ploegen van de reeks was” blikt Senne Van Ransbeeck terug. “Aangezien we de drie vorige hadden verloren wilden we tegen Beveren resoluut voor de overwinning gaan. Bovendien speelden we tegen de ploeg van onze ex-coach Kristof Smet. Dit was een extra motivatie om het beste van onszelf te geven.”

“Ik vond ons in de eerste helft de betere ploeg. We hebben dan ook geprobeerd om de bezoekers niet in hun spel te laten komen en zelf tot een aantal mooie kansen te komen. Kort voor de rust kon ikzelf de 1-0 maken na een uitstekende bal in de diepte van Stef De Bruyne. De 1-0 ruststand was dan ook verdiend, het hadden er zelfs meer kunnen zijn.”

“Na de herneming kwam Beveren sterker uit de kleedkamer, zelf hadden we het moeilijker om ons eigen spel te spelen. We zijn er wel nog een paar keer op de counter uitgekomen, maar jammer genoeg lukte het niet meer om te scoren. Gelet op het spelbeeld maakten zij dan ook verdiend de 1-1, wat meteen ook het eindresultaat was. Al bij al is dit een billijk gelijkspel, al had er meer ingezeten als we iets efficiënter waren geweest.”

“Dit weekend staat dan de match tegen SKN Sint-Niklaas voor de deur. Dit lijkt op papier een gewonnen match, wat niet wegneemt dat ze hun laatste twee thuismatchen telkens maar met één goal verschil verloren hebben. Het zal dus zaak zijn om ons niet te laten verrassen en zelf ons niveau te halen. We willen absoluut niet het team zijn waartegen Sint-Niklaas zijn eerste punten pakt.”

“Het klopt dat dit seizoen niet helemaal is wat we ervan verwacht hadden. Het was dan ook onze ambitie om top vijf te spelen, wat in mijn ogen ook realistisch was. Maar aangezien we in oktober en november teveel punten hebben laten liggen, lopen we ook al een gans seizoen achter de feiten aan. Een topplaats zit er niet meer in, maar we gaan er wel alles aan doen om onze laatste vier matchen van dit seizoen nog zoveel mogelijk punten te pakken.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – E. Zele