In de provinciale bekerfinale staan met VBK Deinze en VC Gimm-e Waasland Kruibeke B twee teams die elkaar kennen vanuit de competitie. In de heenronde trokken de Kruibekenaars aan het langste eind, in de terugronde moesten ze in Deinze hun meerdere erkennen. Het belooft alvast een spannende finale te worden.

Yves Kruyner (VC Gimm-e Waasland Kruibeke heren B). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Op zich is het voor ons al een hele prestatie om deze finale te bereiken” stelt Yves Kruyner. “Wat mij betreft is Deinze, afgaand op de stand in de competitie, torenhoog favoriet voor deze finale. Onze laatste ontmoeting werd trouwens vlot gewonnen door Deinze.”

“Met een combinatie van power en techniek beschikt Deinze best wel over een stevige ploeg. Bovendien hebben ze een brede kern, die goed ondersteund en gecoacht wordt. Dat neemt niet weg dat we op provinciaal niveau tegen niemand kansloos zijn. In het verleden hebben we nogal verrassende resultaten laten optekenen.”

“Hopelijk kunnen we deze finalewedstrijd aanvatten in onze rol van underdog, waarbij we kunnen rekenen op de steun van onze thuisaanhang. Men mag er zeker van zijn dat we maandag ons vel zo duur mogelijk gaan proberen te verkopen. Ik wil vooral dat deze jonge groep geniet van het moment en de sfeer en alles geeft. Waar het schip uiteindelijk strandt dat zien we dan weer wel.”

Volleybal – Promo 1 heren (M) – VC Gimm-e Waasland Kruibeke B