Deze namiddag komt VC Oudegem A voor de laatste maal dit seizoen in actie. Vorige week werd de heenmatch tegen Charleroi Volley gewonnen met 2-3. Bij een zege vandaag is de derde plaats definitief voor de troepen van coach Fien Callens.

De vrouwen van VC Oudegem A komen nog een laatste maal in actie. Foto: RV.

Daarnaast wordt het een afscheidsmatch voor Elise Van Sas, Bente Daniels, Nina Coolman, Lena Versteynen en Annelore Engels. Voor Nina Coolman wordt het de laatste volleybalmatch in haar carrière. De andere zoeken andere oorden op.
“Ik heb alleszins veel zin in deze laatste wedstrijd”, vertelt Bente Daniels. “Ik wil nog een laatste keer alles geven, om zo met pijn in het hart afscheid te nemen van een bijzonder warme club. Hopelijk kunnen we dat doen met die derde plek. In totaal heb ik zeven jaar voor VC Oudegem gespeel. Net na de volleybalschool speelde ik mijn eerste twee jaar in Liga A voor Oudegem. En de afgelopen vijf jaar heb ik daar een vervolg aan gebreid. Met heel veel plezier kijk ik terug op mijn jaren bij deze club. Het is een ontzettend leuke en warme club. Het is echt een familieclub. De supporters, het bestuur, de stad en natuurlijk de meisjes ga ik ontzettend hard missen. Echter is het nu tijd voor iets anders. Volgend seizoen zal ik uitkomen voor Noorderkempen, de kampioen van Liga B. Daar zal ik samen spelen met onder meer Lana Mees. Met haar speel ik al meerdere jaren in het beachvolleybal-circuit.”

Vorig jaar won VC Oudegem A de beker. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De bekerzege alsook de halve finale tegen Oostende thuis vorig jaar zijn toch wel mooie momenten die ik zal koesteren en nooit zal vergeten. Daarnaast heb ik met de meisjes heel veel mooie momenten beleefd”, besluit Bente Daniels.