In de kwartfinale van Beker van België kreeg KBK Temse (1LH) het voorbije weekend het bezoek van Sporting Brugge (1NA). De thuisploeg startte met een 6-0 bonus en begon aan de wedstrijd als favoriet. Tegen de rust aan zag het er niet goed uit voor de Temse krachtballers, maar in het tweede wedstrijdgedeelte zetten ze orde op zaken. KBK Temse won met 26-24 en plaatste zich hiermee voor de halve finale van de Beker.

KBK Temse. Foto: RV.

“Door de ruime winst in de achtste finale tegen Beitem waren we tegen Brugge licht favoriet” aldus Bert Rooman. “We mochten de wedstrijd aanvangen met een bonus van 6-0 en hadden eveneens het thuisvoordeel, wat toch niet onbelangrijk was.”

“Tijdens de eerste helft werden we totaal overklast door Brugge. In een mum van tijd hadden de bezoekers de zespuntenkloof helemaal dicht gewerkt. We stonden als het ware aan de grond genageld en konden bij wijze van spreken geen kant meer op.”

“Tijdens de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken en was het voor iedereen duidelijk dat we moesten rekenen op onze ervaring, het thuisvoordeel en op de steun van onze supporters. Na de rust krabbelden we recht en konden we stap na stap meegaan in het spel van de West-Vlamingen. Toen het 18-18 gelijk stond besefte men langs beide kanten dat men zich geen foutje kon permitteren.”

“Het aanvallend Brugs geweld bleef ons onder druk zetten. Langs onze kant konden we rekenen op sterk verdedigend werk, maar ook op de jarenlange ervaring in 1NA. We hebben gevochten als leeuwen. We wilden absoluut niet toestaan dat we voor het eerst in drie jaar een wedstrijd op eigen veld zouden verliezen.”

“Met veel respect voor de Bruggelingen, maar uiteraard enorm tevreden konden we het laken naar ons toetrekken. Het werd uiteindelijk 26-24 en dankzij deze overwinning spelen we voor het tweede jaar op rij de halve finale van de Beker van België. Daarna was het echt wel een groot feest, temeer bij ons de gemiddelde leeftijd plus veertig is.”

Krachtbal – 1LH (M) – KBK Temse