Met doelpunten van Sven Van Acker (2) en Gianni Van Gysel won SK Klinge met 3-0 van Bosdam Beveren en verzekerde zich hiermee van de kampioenstitel. Hiermee is een punt gezet achter een razend spannend kampioenschap.

Gianni Van Gysel (KSK Klinge). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Wat een waanzinnig verhaal” is de eerste reactie van kapitein Gianni Van Gysel. “Het was tegen Bosdam nochtans een vrij moeilijke wedstrijd. Tegen een goed Bosdams blok speelde de wind ons behoorlijk wat parten. Door de tegenwind vonden we ook moeilijk de vrije man.”

“Na een fout van doelman Samson kregen we een strafschop, Sven Van Acker nam zijn verantwoordelijkheid maar miste jammer genoeg. De doelman van Bosdam verrichte trouwens enkele fantastische reddingen. Het resultaat was een 0-0 ruststand.”

“In de tweede helft hadden we meewind. Iedereen besefte dat er moest door geduwd worden  om de zege en de titel binnen te halen. Sven Van Acker lukte twee goals, waarvan de tweede een echt pareltje was. Bosdam probeerde nog het tij te keren, maar raakte de dwarsligger. In de slotminuut scoorde ikzelf, na een leuke combinatie met onze Roemeense sensatie Maximilian Dimitriu, dan nog de verlossende 3-0. Hierna kon het feest los barsten. Dit was, na dertig speeldagen van zwoegen in een enorm spannende competitie, een fantastisch moment.”

KSK Klinge pakt de titel in derde provinciale E. Foto: RV.

“Een terugblik op de voorbije combinatie kan kort zijn, cijfers liegen namelijk niet. We hebben de meeste overwinningen behaald, we scoorden de meeste doelpunten en kregen het minst aantal doelpunten tegen. Het klopt dat alles dicht bij elkaar ligt, maar op het einde van het seizoen sta je op de plaats waar je zou moeten staan. Voor KSK Klinge is dit op nummer één en daar gaan we dan ook ten volle van genieten.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KSK Klinge