Door het 1-1 gelijkspel tegen Schoonaarde en het verlies van SKN Sint-Niklaas speelt VK White Boys de eindronde voor het behoud in tweede provinciale. De groen/witten moeten met het oog op volgend seizoen alvast op zoek naar versterking, heel wat spelers zoeken namelijk andere oorden op.

Kjell Maes (VK White Boys Sint-Niklaas). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Juventus Schoonaarde had voor de match tegen ons nog een waterkans om te kunnen deelnemen aan de eindronde voor promotie” luidt het bij Kjell Maes. “We wisten dus op voorhand dat we ons aan een stevige wedstrijd mochten verwachten. Door het ontbreken van een aantal spelers depanneerde Lander Labie als centrale verdediger en fungeerde onze diepe spits Robbe De Witte als verdedigende middenvelder.”

“In een vrij gesloten wedstrijd was Schoonaarde het meest in balbezit, maar buiten een kopbal die – door Dries Noens – van de lijn werd gekeerd waren de bezoekers niet echt gevaarlijk. Langs onze kans werd een doelpunt van Faissal Assadrati afgekeurd wegens buitenspel.”

“Toen tijdens de rust het bericht binnenkwam dat Vrasene 0-2 voorstond op SKN Sint-Niklaas, wisten we dat we de rechtstreekse degradatie sowieso ontliepen. Kort na de rust opende Frederik Van Goethem voor ons de score, vlak daarna werd ons een overduidelijke penalty onthouden. Met een afstandsschot wist Schoonaarde, op twintig minuten voor het einde, gelijk te stellen. De bezoekers kwamen nog een paar keer dichtbij de winningsgoal maar we wisten stand te houden.”

“Na afloop barstte er nog een klein feestje los voor de afscheidnemende Tim Troch. Ikzelf heb ook mijn laatste officiële competitiematch voor VK White Boys gespeeld. Net als velen verlaat ik na zes jaar de Puitvoet. Ik hoop alleszins dat we in de eindronde nog twee keer kunnen knallen, zodat we White Boys in tweede provinciale kunnen houden. Ikzelf trek volgend seizoen naar KSK Kieldrecht en ik hoop dan ook dat ik volgend seizoen tweemaal tegen deze fantastische, warme club mag spelen.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – VK White Boys