Niettegenstaande hij nog maar 26 jaar is moet Gill Robberecht noodgedwongen zijn schoenen aan de haak hangen. Hij blijft wel actief in de technische staf van Robur.

Gill Robberecht (Robur). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik ben destijds beginnen voetballen bij Robur” aldus Gill Robberecht. “Daarna heb ik de overstap gemaakt naar VW Hamme, waarna ik ben teruggekeerd naar Robur. Daar heb ik als jong veulen heel wat ervaring mogen opdoen. Daar heb ik heel wat kunnen leren van een zeer talentvolle groep, dat waren zeer leuke jaren.”

“Het waren toen Kris van Spitael en Marc Van Buyten die mij de kans hebben gegeven om ervaring op te doen bij de eerste ploeg. In derde provinciale hebben ze mij laten rijpen. Ik heb veel te danken aan Joni Permentier die mij als jonge gast in zijn ploeg heeft opgenomen. Ik heb ook een enorme appreciatie naar Joni toe, hij speelde mij uit als aanvaller of als infiltrerende middenvelder. Het was ook fantastisch hoe die oudere spelers mij als jonge gast opnamen in de groep. Ik heb trouwens nog steeds contact met een heel deel van die spelers van destijds. Het was ook een seizoen waarin de ploeg geteisterd werd door blessures, het was dan ook knokken om Robur in derde te houden. Als speler heb ik daar toen heel wat ervaring opgedaan.”

“Een mooie herinnering die mij zal blijven is de thuismatch tegen Zogge. Ik heb toen een bijdrage kunnen leveren aan onze 4-1 zege. Wat mij ook zal bijblijven is de 2-2 tegen Sint-Pauwels, dat toen tweede stond in het klassement. Ik kon toen in de laatste minuten de gelijkmaker tegen de netten koppen.”

“Op een bepaald moment heb ik mijn kruisband gescheurd en als jonge speler was dat zowel fysiek als mentaal een zware domper. Ik voelde mij klaar en was gebrand op en mooi seizoen. Mijn lichaam besliste er echter anders over, alles in mijn knie was afgescheurd. Daarna heb ik intensief gewerkt aan mijn comeback, maar toen kreeg ik een chronisch compartimentsyndroom in mijn beide onderbenen. Ik speelde met heel veel pijn. De wekelijkse bezoeken aan de kinesist en drie operaties waren er teveel aan.”

“Ik wil toch aan Filip Strobbe bedanken, die toen de nieuwe T1 was bij Robur. Hij heeft dit parcours van nabij meegemaakt en is in mij blijven geloven. Jammer genoeg was het op. Toen Andy Marin kwam was het duidelijk dat mijn lichaam niet meer kon geven wat ervan verwacht werd. Het besef is toen gekomen dat het over was. Andy is tactisch een heel goede trainer, ik heb dan ook veel respect voor zijn werk. Na een goed gesprek heeft hij mij opgenomen in de technische staf. Hij laat mij de scouting doen van de wedstrijden van de tegenstanders. Samen met T2 Benny Maes vullen we elkaar goed aan. Het was een kort verhaal als speler, maar ben blij dat ik het heb mogen meemaken.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Robur