Bij SKL Doorslaar B zal men het volgend seizoen moeten stellen zonder de bijna 32-jarige Jochen Blancquaert.

Jochen Blancquaert (SKL Doorslaar B). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik ben inderdaad gestopt met voetballen op provinciaal niveau” aldus Jochen Blancquaert. “Ik ben mijn carrière gestart op 5/6 jarige leeftijd en dit bij SC Doorslaar, die ploeg die later fusioneerde met SK Lokeren en nu beter gekend is onder de naam SKL Doorslaar.”

“Ik ben in totaal 26 jaar actief geweest bij SKL Doorslaar en ben vier jaar weggeweest. Op mijn 25ste ben ik voor twee jaar naar VK Tielrode gegaan. Daarna ben ik voor twee jaar naar FC Daknam geweest, daar heb ik een volledig seizoen en een paar matchen gespeeld tijdens de coronaperiode.”

“Daarna ben ik teruggekeerd naar Doorslaar, de ploeg waar mijn hart ligt. Op dat moment wilde de club een nieuwe wind laten waaien door de B-ploeg. Ik heb toen beslist om gedurende twee seizoenen mijn ervaring door te geven aan de jeugd.”

“Aan alle trainers die ik gehad heb in mijn lange voetbalcarrière hoe ik goede herinneringen over. Aan Luc Mulle heb ik veel te danken, hij heeft mij destijds overgeheveld van de Uefa-juniors naar de reserven. Zijn motivatie en trainingen hebben ervoor gezorgd dat ik klaar was voor het echte werk bij het eerste elftal.”

“Aan alle drie de clubs waar ik gespeeld heb hou ik mooie herinneringen over. Met alle drie heb ik de promotie meegemaakt, maar de mooiste waren toch de laatste twee jaar. Vorig seizoen zijn we kampioen gespeeld met de B-ploeg van Doorslaar en dit seizoen hebben we ons kunnen handhaven in derde provinciale.”

“Ik blijf wel nog actief in het voetbal, al zal dit in het Walivo zijn. Op die manier zal ik vrijwel elke week nog een wedstrijd kunnen spelen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SKL Doorslaar B