Tweede provincialer FC Sint-Gillis-Waas moet afscheid nemen van Pasquinel De Paepe. Een rijkgevulde loopbaan van dertig jaar begint stilaan zijn tol te eisen voor de bijna 35-jarige Pasquinel De Paepe. Ambities om trainer te worden heeft hij niet echt, de vrij gekomen tijd wil hij invullen met andere activiteiten.

Pasquinel De Paepe (FC Sp. St-Gillis-Waas). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik ben beginnen voetballen toen ik vijf jaar was, dat is dus een carrière van dertig jaar” klinkt het bij Pasquinel De Paepe. “Ik heb de beslissing om te stoppen met voetballen genomen omdat ik op de trainingen niet meer voluit kan gaan. Het is veelal overleven van zondag tot zondag en uiteraard kan dat de bedoeling niet zijn.”

“In de jeugdreeksen was ik aan de slag bij H. Sint-Pauwels, Kl. Kemzeke en Stekene Sportief. Mijn eerste stappen in het provinciaal voetbal heb ik gezet bij Kl. Kemzeke, dat toen in eerste provinciale speelde. Ik heb daarna een sabbatjaar genomen, waarna ik hervat heb bij Stekene Sportief. Ik heb daar echt twee fantastische jaren beleefd. Vervolgens ben ik voor drie jaar naar E. Verrebroek gegaan, één jaar naar Avanti Stekene, twee jaar naar Klinge, twee jaar naar Kemzeke om nu, na drie jaar, te eindigen bij Sint-Gillis-Waas. In mijn eerste jaar zijn we daar kampioen gespeeld in derde provinciale, dat is zonder twijfel mijn mooiste moment.”

“Als ik de trainers die ik door de jaren heen gehad heb overloop dan kan ik niet anders dan zeggen dat ik in mijn carrière met veel goede trainers heb mogen samenwerken. De coach die me altijd zal bijblijven is zeker en vast Yves Michelet. Dat is een echte toptrainer, samen hebben we heel wat oorlogen gestreden zowel voor het behoud als voor promotie. Yves is dan ook een vriend voor het leven.”

Pasquinel De Paepe (FC Sp. St-Gillis-Waas). Foto: RV.

“Mijn vrouw denkt nu wellicht dat ik door mijn voetbalpensioen meer thuis ga zijn. Ik ga haar echter moeten teleurstellen. Buiten het voetbal heb ik wel nog meerdere hobby’s en daar wil ik nu tijd insteken en aangezien ik nu niet meer moet overleven van zondag tot zondag kan dat. Ik wil ook graag mijn padelcarrière terug herlanceren.”

“Ik heb op dit moment zeker niet de ambities om trainer te worden. Uit ervaring weet ik wat het is om die job goed te doen, daar kruipt immens veel tijd in. Die tijd wil ik nu aan andere dingen spenderen, maar zeg nooit nooit natuurlijk.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – FC Sp. St-Gillis-Waas