Voor de veertigjarige Tim Van Herrewege werd de combinatie tussen werk, gezin en lichaam stilaan teveel. Hij heeft dan ook besloten om te eindigen in schoonheid en vanaf volgend seizoen nog enkel recreatief te volleyballen.

Tim Van Herrewege (Vamos Stekene heren). Foto: RV.

“Ik ben beginnen volleyballen toen ik elf jaar was” blikt Tim Van Herrewege terug in de tijd. “Er zijn meerdere redenen dat ik nu stop. De combinatie tussen werk, gezin en volleybal wegen stilaan door. Ook het lichaam geeft aan dat het goed is geweest, tweemaal trainen in de week en in het weekend een match waren heel vermoeiend voor mijn lichaam. Ook de recuperatie verloopt een stuk trager dan vroeger, al kan ik mijn mannetje nog staan tussen de jeugd.”

“Het is voor mij allemaal gestart in Evergem bij OJEE, wat staat voor ‘overkoepelende jeugd Evergem Ertvelde. Door een gebrek aan jeugd ben ik na één jaar, samen met mijn broer en nog een vriend, overgestapt naar Assenede. Het is daar dat ik de jeugdreeksen heb doorlopen en dit tot bij de heren in tweede provinciale.”

“Samen met mijn broer ben ik op mijn zeventiende voor drie jaar naar Moerbeke getrokken. Daar heb ik gespeeld in tweede en eerste provinciale. Daarna ging het voor één jaar naar Orchidee Wetteren in eerste nationale, vijf seizoen bij Focus Kemzeke Stekene, eveneens in eerste nationale. Daar ben ik gebleven tot de ploeg werd opgedoekt. Vervolgens heb ik één seizoen bij Gimm-e Liga A gespeeld en twee seizoenen bij Liga B.”

“In dat laatste seizoen is ons dochter geboren, waarna ik heb besloten om dichter bij huis te gaan spelen. Ik heb dan zes seizoenen bij Moerbeke in eerste provinciale gespeeld, waar we twee jaar kampioen hebben gespeeld en de beker hebben gewonnen. In coronatijd hebben we in tweede divisie gespeeld en met al mijn kameraden drie jaar promo 1. Daarna werd de ploeg opgedoekt en zijn de meeste dan in de Vobog gaan spelen. Ik voelde dat ik daar nog niet klaar voor was en heb toen beslist om bij Vamos te gaan spelen, één seizoen in Promo 1 en één in eerste nationale. Ik kan nu in schoonheid, op een hoog niveau, stoppen.”

“Ik heb natuurlijk heel wat mooie herinneringen aan het volleybal. Er was het seizoen bij Moerbeke waar we alles wonnen wat er te winnen was en ook het laatste jaar bij Focus waar we vice-kampioen werden in eerste nationale. De trainer wiens naam mij het meeste bijblijft is deze van Alain Thielen, ook wel de meneer genaamd.”

“Ik ga vanaf volgend seizoen met de oude garde van Moerbeke recreatief spelen in de eerste reeks van Vobog. Ambitie om trainer te worden heb niet, tenzij mijn dochter of zoon zouden volleyballen en ze een trainer zoeken.”

Volleybal – 1ste nationale A (M) – Vamos Stekene heren