Deze namiddag speelt H. Sinaai de uitwedstrijd op het veld van VOS, in het kader van de Hofman Cup. Voor de openingswedstrijd van de nieuwe competitie krijgt het team van coach Tjorven Quintelier het bezoek van FC Vrasene.

Mathijs Gerets (H. Sinaai). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het klopt dat we deze week begonnen zijn met de voorbereiding, deze namiddag nemen we het op tegen Vos Reinaert”, luidt het bij Mathijs Gerets. “Daar spelen wat vrienden van mij, dat zal zeker een leuke match worden.”

“Aangezien er nog een aantal afwezigen zijn en ook nog enkele spelers uit blessure moeten terugkomen, beschouwen we deze wedstrijd als een gewone oefenmatch. Uiteraard willen we deze wedstrijd ook winnen, maar het belangrijkste is om onze nieuwe aanwinsten te leren kennen en eventueel een nieuw systeem uit te proberen.”

“Om uitspraken of inschattingen te maken over de reeks is het nog vroeg. Als ik de ploegen bekijk dan vermoed ik dat dit seizoen de kwaliteit hoger zal liggen dan vorig jaar.”

“Aangezien we de competitie al direct starten tegen Vrasene, zal dit ineens een serieuze test zijn. Vrasene is toch wel een ploeg die in de top vijf hoort. Daarna volgen nog Sint-Gillis-Waas, Heikant Zele en Grembergen. We kunnen dus gerust spreken van een stevige competitiestart. We zullen klaar moeten staan tegen dan.”

“Net als vorig seizoen is het ook nu onze ambitie om een rustig jaar te hebben en willen we in de linkerkolom eindigen. Op dit moment kan ik echt niet zeggen wie de titelfavorieten zijn, ik hoop op een spannend seizoen.”

Trainer: Tjorven Quintelier (T1), Angelo Jacobs (T2), Bjorn De Vuyst (KT)

IN: Marco De Pauw (VW Hamme), Yoran Heyninck (VW Hamme), Pieter Van Houte (Grembergen), Jari Van der Coelden (KSK Beveren), Glen Binder (Puurs), Seppe De Langhe (Gent-Zeehaven), Mitchel Maes (Vrasene)

UIT: Niels Van Damme (Kruibeke), Jens Demeurichy (Bazel)

Voetbal – 2de provinciale C (M) – H. Sinaai