FC Lebbeke wist zich vorig seizoen te handhaven in de tweede afdeling, al heeft het bloed, zweet en tranen gekost. Met het oog op het komend seizoen, dat vanavond start, werd het team serieus versterkt. Vanavond krijgen de Lebbekenaars het bezoek van SK Londerzeel. We blikten vooruit met Christophe Pieyns, die vorig seizoen de kleuren verdedigde van de bezoekers.

Christophe Pieyns (FC Lebbeke).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik heb inderdaad mijn draai al gevonden bij FC Lebbeke, het betert week na week” klinkt het bij Christoph Pieyns. “Het is soms nog wat zoeken naar automatismen, maar dat is uiteraard normaal als je in een nieuwe groep terecht komt. Ik ben hier alvast goed ontvangen en voel mij hier goed in de groep. Trouwens ook de groepssfeer is zeer goed.”

“Met de wedstrijd tegen Londerzeel wordt het voor mij een blij weerzien met mijn ex-ploeg. Al heb ik daar veel vrienden, toch verwacht ik mij aan een wedstrijd op het scherp van de snee.”

“Dat geldt voor alle ploegen natuurlijk, maar de eerste competitiewedstrijden zijn altijd heel belangrijk voor het verdere verloop van het seizoen. Als iedereen 100% gefocust is en zijn taken uitvoert dan maken we zeker kans. Ik verwacht mij dit seizoen aan een rustig seizoen, het is in de eerste plaats dan ook de bedoeling om ons zo snel mogelijke te redden.”

Voetbal – 2de afdeling B (M) – FC Lebbeke