Van de vier competitiewedstrijden won E. Zele er twee, namelijk zijn thuismatchen. De voorbije speeldag werd verloren op het veld van SV Melsele met 4-2, we vroegen Maarten Cooreman om een reactie.

Maarten Cooreman (E. Zele). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Onze coach had ons op voorhand gewaarschuwd voor de voetballende kwaliteiten van Melsele en dat hebben we mogen ondervinden” stelt Maarten Cooreman. “We zijn vrij snel op achterstand gekomen en kwamen kort voor de rust gevleid terug tot 1-1. We zijn vrij goed aan de tweede helft begonnen, maar net toen het beter ging kwamen we op een stilstaande fase terug op achterstand. Het werd daarna zelfs snel 4-1. We hebben ons weliswaar nog enigszins herpakt, maar echt aanspraak maken op meer zat er volgens mij niet in. We hebben nogmaals gemerkt dat iedereen op niveau moet zijn om punten te oogsten. Dat was op Melsele jammer genoeg niet het geval.”

“Zondag volgt met Ardennen een ploeg waartegen we de laatste jaren al meermaals gespeeld hebben” gaat Maarten Cooreman verder. “Het is dus geen onbekende. Het klinkt misschien cliché, maar ik verwacht dit seizoen niet echt makkelijke wedstrijden. We zullen dus tegen Ardennen ons beste niveau moeten bovenhalen om de drie punten thuis te houden. Voor het vertrouwen en ook om mee te zijn in de linkerkolom zal het cruciaal zijn om de drie punten te pakken.”

  “Gezien het wedstrijdverloop van de voorbije weken lijkt mij onze zes op twaalf de juiste weergave” aldus Maarten Cooreman. “Ik denk dat we van een middelmatige start kunnen spreken. Vooral op verplaatsing laten we het voorlopig te veel afweten. Het is ook een feit dat we momenteel te veel goals slikken. Zo zitten we al aan twaalf tegengoals in vier matchen, dat is teveel. Het is onze ambitie om het beter te doen dan vorig seizoen en stevig in de linkerkolom te eindigen, liefst van al in de top vijf. Ik geloof dat we daar zeker de kwaliteiten voor in huis hebben. Hopelijk komt het er snel uit.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – E. Zele