Met negen op twaalf mag men bij SK Berlare van een geslaagde competitiestart spreken. In de topper tegen Maldegem moesten ze de zege aan de thuisploeg laten. Bij de rust stond het 4-1, uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 5-3.

Maarten De Graef (SK Berlare) trekt met vertrouwen naar de confrontatie tegen KSK Beveren. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Als ze ons aan het begin van het seizoen gezegd hadden dat we met negen op twaalf zouden starten, dan hadden we daar direct voor getekend” luidt het bij de Berlaarse kapitein Maarten De Graef.  “We hebben tegen Maldegem een dramatische eerste helft gespeeld, waarbij we door individuele fouten met de rust 4-1 achter stonden. In de tweede helft hebben we ons niveau terug gevonden en kwamen we snel terug tot 4-3. Er waren zelfs nog genoeg kansen op de 4-4. Uiteindelijk deed een late tegengoal op de counter ons de das om. Er zat dus zeker mee in.”

“KSK Beveren heeft naar verluidt een sterke ploeg en ze spelen bovendien thuis voor een grote aanhang” gaat Maarten De Graef verder. “Het zal dus een lastige wedstrijd worden. Maar zoals al gebleken is kan in deze reeks iedereen van iedereen winnen. We willen dit seizoen een rustig seizoen spelen en mikken bijgevolg op de linkerkolom.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – SK Berlare