Aanstaande zaterdagavond opent Panters Baasrode de competitie met een uitwedstrijd tegen Sgolba Aalter. Voor Seppe Vernaeve is het een blij weerzien met zijn gewezen ploeg.

Seppe Vernaeve (BBC Panters Baasrode) wil dit weekend niets minder dan een zege. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“We mogen met ons team absoluut tevreden terugblikken op een zeer goede voorbereiding” klinkt het bij Seppe Vernaeve. “Uiteraard moeten we als ploeg nog stappen zetten, maar wat we al laten zien hebben is zeer goed. Ik ben er van overtuigd dat iedereen er klaar voor is. Belangrijk is natuurlijk dat we zijn kunnen starten met een brede kern, We hebben slechts twee nieuwkomers en die hebben zich alvast goed geïntegreerd in de groep. Ik twijfel er ook niet aan dat ze verder zullen meegroeien met de groep. Zij zijn ongetwijfeld  een versterking in de breedte.”

“We openen met een verplaatsing naar Aalter en dat is nooit makkelijk” aldus Seppe Vernaeve. “Het is een stugge ploeg, ook al komen ze over uit eerste provinciale. Zij hebben verschillende spelers in hun rangen die ervaring hebben in hogere reeksen. Zelf heb ik ook een Sgolba verleden, ik heb twee seizoenen voor hen gespeeld. Het is voor mij persoonlijk sowieso een leuk weerzien. Ik acht ons zeker niet kansloos, maar we zullen wakker moeten zijn. Het is bovendien bij hen hun jaarlijkse fandag, wat veel supporters met zich meebrengt.”

“We moeten onze ambitie zeker niet onder stoelen of banken steken” gaat Seppe Vernaeve verder. “We moeten met onze groep vol voor een top drie plaats durven gaan. Uiteraard zal het week na week knokken zijn om de drie punten te kunnen pakken. En laat ons daar zaterdag dan meer meteen mee beginnen.”

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode