Na een turbulente week, met ondermeer het ontslag van T1 Ludwig Meersman, won KAV Dendermonde met 4-2 van SV Blauw Wit Temse. Het puurde negen punten uit vier wedstrijden. Morgen krijgt Dendermonde het bezoek van SVE Bazel.

Xander Decoene (KAV Dendermonde) kopt de bal weg voor KVK Robur-speler Jarno Thierens.
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Als spelersgroep hebben we eigenlijk niet zo veel ondervonden van wat zich allemaal heeft afgespeeld” aldus Xander Decoene. “Uiteraard was het voor ons een complete verrassing toen Ludwig Meersman aankondigde dat hij stopte als T1. Een beslissing waarbij we ons moesten neerleggen.”

“We hebben zo snel mogelijk onze focus op de wedstrijd tegen SV Blauw Wit Temse gericht. Dit heeft naar het gekende resultaat geleid. We kwamen 0-1 achter, maar we hebben als ploeg onze weerbaarheid getoond. Als één blok hebben we terug geknokt en zijn we er ingeslaagd om nog voor de rust deze achterstand om te buigen in een voorsprong. Ik vind dat we een redelijk goede partij gespeeld hebben. Die lijn hebben we trouwens tot in de 90ste minuut doorgetrokken. We mogen zeker en vast tevreden zijn met onze prestatie.”

“Morgen wacht ons een nieuwe thuismatch, ditmaal tegen SVE Bazel. Eerlijk gezegd verwachten we ons aan een moeilijke wedstrijd, tegen een sterke tegenstander. Van onderschatting is zeker geen sprake, we zullen tonen dat men op Dendermonde niet zomaar kan komen winnen.”

Voetbal – 3de provinciale E(M) – KAV Dendermonde