Op de tiende speeldag moest FC Lebbeke het in eigen huis opnemen tegen Rupel Boom. Het waren de bezoekers die op de elfde minuut de score openden via Geeraerts. Kort na het halfuur zorgde Christophe Pieyns voor de gelijkmaker, wat meteen ook de ruststand was. Vrijwel direct na de hervatting scoorde Yentl Van De Velde, van op de stip, de 2-1. Dankzij deze overwinning staat FC Lebbeke op een knappe zesde plaats. Aanstaande zondag gaan de Lebbekenaars op bezoek bij co-leider SV Bilzen.

Christophe Pieyns (FC Lebbeke).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We zijn in eigen huis nog steeds ongeslagen” klinkt het bij Christoph Pieyns. “Tegen Rupel Boom was het zaterdagavond het eerste halfuur wat zoeken. Dit had te maken met onze nieuw opstelling, op dat moment had Rupel Boom de bovenhand. Dit was zo tot we de 1-1 konden maken. Op penalty werd het na de rust snel 2-1, waarna we de match verder onder controle hadden.”

“Ik vind dat we met onze vijftien op dertig best tevreden mogen zijn. Nu wacht ons de uitwedstrijd naar Bilzen en ik verwacht mij daar toch wel aan een moeilijke wedstrijd. De Limburgers zijn trouwens één van de favorieten voor dit kampioenschap. Zelf ben ik jammer genoeg geschorst, maar ik heb het volste vertrouwen in dat mijn teamgenoten daar iets kunnen rapen.”

Voetbal – 2de afdeling B (M) – FC Lebbeke