Als nieuwkomer in tweede provinciale staat Rangers Opdorp op een knappe zesde plaats. Gisteren wonnen ze met 2-1 tegen Heikant Zele, dankzij doelpunten van Jarne Geysels en Said Aldiev. Volgende week willen ze die lijn doortrekken op het veld van KV Sint-Gillis.

Jarne Geysels (Rangers Opdorp). Foto: RV.

“Na twee verliesmatchen op rij lagen we er als ploeg op gebrand om terug aan te knopen met een thuisoverwinning” klinkt het bij Jarne Geysels. “We wisten dat we met Heikant Zele een te duchten tegenstander op bezoek kregen.”

“Ik vind dat het in de eerst helft vrij gelijk op ging, langs beide kanten werd echt geprobeerd om te voetballen. Rond de tiende minuut kwam de bal echter plots bij  Steeman van Heikant terecht. Steeman trapte op doel en met een afgeweken bal stond het opeens 0-1. Wij van onze kanten dreigden enkel met enkele schoten van op de rand van de zestien, maar jammer genoeg viel de bal net niet goed.”

“Na een snelle tegenaanval van ons werd Olivier Vervondel foutief gestopt door de bezoekende doelman. Hierop kon ik van op de stip de meer dan verdiende gelijkmaker scoren, waardoor we met een gelijke stand de rust in gingen.”

“Opvallend was ook de rol die de wind speelde, elke ploeg speelde een helft met tegenwind. Aangezien dit laatste voor ons het geval was in de tweede helft wisten we dat het niet makkelijk zou worden.”

“Vrij vroeg in de tweede helft slaagden we erin om een mooie aanval op te zetten. Het was Yeno Meert die Saïd Aldiev bediende, waarop deze de bal mooi binnen knikte. Deze 2-1 voorsprong gaf de ploeg een enorme boost. Langs beiden kanten was er nog wat dreiging, maar het bleef 2-1 in ons voordeel.”

“en gespeeld als één ploeg. Dat is wat we elke week moeten proberen brengen. Als je weet dat Heikant tot het kransje titelkandidaten behoort dan zijn dit drie gouden punten. We mogen gerust spreken van een meer dan geslaagde competitiestart.”

“Uiteraard mogen we volgende week in de derby tegen KV St. Gillis niks laten liggen. Ik verwacht mij alleszins aan een pittig duel. Ook dan zullen we moeten strijden voor elke bal.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – Rangers Opdorp