Met twee doelpunten bezorgde Sven Van Acker KSK Klinge de vijfde overwinning van het seizoen. De grensjongens wonnen met 0-2 op het veld van VKS Hamme-Zogge. Volgende week neemt Klinge het op tegen KAV Dendermonde.

KSK Klinge won op het veld van VKS Hamme-Zogge. Foto: RV.

 “Na onze nul op zes, maar vooral door het verlies van vorige week tegen FC Sint-Niklaas lagen we er op gebrand om opnieuw aan de knopen met een driepunter” aldus Sven Van Acker. “Het was zeker niet gemakkelijk tegen een ploeg als Hamme-Zogge, een ploeg die bij velen toch wordt genoemd als titelkandidaat. Iedereen strijdt met de middelen waarover hij beschikt, maar ik durf gerust te zeggen dat de meest voetballende ploeg niet gewonnen heeft.”

“Tegenover de zeer goede aanvallende thuisspelers hebben we een goed blok neergezet. Eigenlijk zijn er quasi geen grote kansen geweest, wij hebben vooral geteerd op de tweede bal. Dit was ook zo even voorbij het halfuur toen Senne Raes de diepte werd ingestuurd en met een mooie actie mij bereikte aan de tweede paal en ik met het hoofd te 0-1 kon maken. Kort voor de rust verijdelde onze doelman Owen Rysbrack, met een ultieme reflex, dat Dimitri Van Der Mergel de gelijkmaker kon scoren.”

“Kort na de rust kon ik de ingevallen thuisdoelman met een lob te grazen nemen, waardoor het 0-2 stond. Hierdoor moest Hamme-Zogge komen, wat resulteerde in een grote kans voor Van Der Mergel. Maar alweer toonde Owen Rysbrack welk een uitstekende doelman hij is. Eindelijk konden we na negen wedstrijden nog eens de nul houden en dat deed meer dan deugd. Ik ga uiteraard niet ontkennen dat, wanneer je tweemaal kan scoren en matchwinnaar kan zijn, dit ook deugd doet.”

“Jammer genoeg zijn we door de nul op zes uitgeteld voor de eerste periode. Uiteraard willen we volgend weekend winnen van KAV Dendermonde. Het is wel een feit dat we dit seizoen goed van start zijn genomen, zeker in vergelijking met vorig jaar. Zoals ik al eerder zei, laat ons maar de revelatie van het seizoen zijn. We hebben nu vijfmaal gewonnen, maar het had negenmaal kunnen zijn.”

“Positief is wel dat we veel kansen creëren, wat zeker een pluspunt is. Jammer genoeg worden niet alle kansen omgezet in doelpunten, en dan blijf je soms achter met lege handen. Een ander groot pluspunt is dat we over meerdere spelers beschikken die kunnen scoren. Zo scoorde Gianni Van Gysel al zesmaal, onze youngster Senne Raes zit ook al aan drie en bij mezelf staan er ook al zeven op de teller. Dat hadden er zelfs meer kunnen zijn, maar ik heb ook een aantal kansen laten liggen.”

“We gaan er alles aan doen om tegen Dendermonde de drie punten thuis te houden. Op die manier willen we de eerste periode afsluiten met een 19 op 30. Over ambitie is er eigenlijk nooit iets gezegd. We willen vooral een ploeg zijn waar niemand graag tegen speelt, al denk ik dat dit nu al het geval is. Vorig seizoen misten we, na een slechte heenronde, op een punt na de eindronde. Waar we ook eindigen, KSK Klinge is een club met een heerlijke sfeer en een trouwe aanhang.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KSK Klinge