In de strijd om onderaan in het klassement weg te geraken stonden Sparta Waasmunster en SVE Bazel zaterdagavond voor een belangrijk duel. Met doelpunten van Larchanché en Hussein Yusuf stond Bazel na tien minuten 0-2 voor. Na de rust zorgden Stobbelaar en Duymelinck terug voor het evenwicht. Janssens lukte de 2-3 en het zag er naar uit dat de bezoekers de drie punten mee huiswaarts zouden nemen. Duymelinck slaagde erin om in de slotfase van de wedstrijd de gelijkmaker tegen de netten te trappen. Komend weekend moet SVE Bazel aan de slag tegen middenmoter Schoonaarde.

Dante Mariman (SVE Bazel). Copyright: RV

“We zijn heel goed aan de wedstrijd begonnen en slaagden erin om Waasmunster ver van ons doel te houden” aldus Dante Mariman. “Daarna hadden we het even moeilijk en zijn we mager aan de tweede helft begonnen. Daardoor kon Waasmunster milderen. In de slotfase van de wedstrijd en bij een 2-3 stand werd, na een zuivere tackle van Van Hauter, een onterechte penalty gefloten waarop het 3-3 werd. Jammer genoeg is dit alweer een domper die we te verwerken krijgen door een fout van de arbitrage. Dat is echt frustrerend.”

“Komende weekend bouwen we verder op onze goeie teamprestaties van de voorbije weken. We maken nu drie weken na elkaar drie doelpunten. Dit moet ons als ploeg vertrouwen geven, Bazel is nog lang niet dood. Ik schat onze kansen tegen Schoonaarde vrij hoog in. Op het plein van Bazel komen weinig ploegen graag spelen.”. 

Voetbal – 2de provinciale C (M) – SVE Bazel