BBC Eksaarde boekte het voorbije weekend tegen Houtem B zijn tweede opeenvolgende overwinning. Deze thuiswedstrijd eindigde op 69-54, waarvan Brent Janssens elf punten voor zijn rekening nam. Na een vrij weekend nemen ze het op 9 december op tegen hekkensluiter Feniks Futuria Gent B.

Brent Janssens (BBC Eksaarde). Foto: RV.

“Na onze zege tegen Falco Gent C zijn we tegen Houtem B zelfverzekerd aan de wedstrijd begonnen” klinkt het bij Brent Janssens. “Van bij het eerste fluitsignaal voelden we dat we, als team, onze stempel op deze match konden drukken. Van bij het begin waren onze inzet en vastberadenheid merkbaar. Dit resulteerde jammer genoeg maar in een voorsprong van vier punten aan het einde van de eerste helft. Om zeker te zijn van de overwinning beseften we dat we nog een tandje moesten bijsteken.”

“Bij aanvang van het derde quarter duurde het even om opnieuw in de juiste flow te komen, maar in het laatste quart hebben we nog een zeer mooie prestatie neergezet. Ik heb een team gezien dat goed samen werkte en op cruciale momenten vastberadenheid toonde. Dit alles heeft geresulteerd in een mooie eindstand, dit was een prestatie waar we als team trots op mogen zijn. Deze prestatie geeft ons vertrouwen en dat willen we absoluut meenemen naar de volgende wedstrijden.”

“Met de uitwedstrijd tegen Futura verwacht ik mij opnieuw aan een felle strijd, een beetje te vergelijken met deze tegen Houtem B. Iedereen is er zich van bewust dat we elke wedstrijd ons uiterste best zullen moeten doen. Ik ben alleszins optimistisch, want ons team groeit nog steeds.”

“Na een moeizame seizoenstart hebben we een opmerkelijke transformatie doorgemaakt. Het voelde aan alsof het keerpunt voor ons lag en steeds dichter kwam. De recente, positieve, ontwikkelingen bevestigen dit. Er is nog ruimte voor verbetering, maar daar wordt aan gewerkt. We hebben als team laten zien dat we in staat zijn uit moeilijke situaties te komen en ons spel naar een hoger niveau te tillen. Dit kan ons alleen maar sterker maken, ik kijk dan ook vol vertrouwen naar de toekomst.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Eksaarde