Na twee verliesmatchen wonnen de heren van Vamos Stekene het voorbije weekend, na een spannende wedstrijd, met 3-2 van Volley Noorderkempen. Komend weekend wacht hen de uitwedstrijd naar Torhout, dat in het klassement één punt minder telt.

Jiri Vermeulen (Vamos Stekene heren).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Onze start tegen Noorderkempen was aarzelend” klinkt het bij Jiri Vermeulen. “De wedstrijd ging redelijk gelijk op, toch zag ik aan onze kant van het net een ploeg die te afwachtend speelde. In plaats van het spel te bepalen, zag ik eerder een zekere gelatenheid. Dit resulteerde in een 18-25 stand in de eerste set.”

 “In de volgende set was er in ons aanvallend compartiment meer overtuiging, maar een te hoge foutenlast in service belette dat we konden uitlopen. Op een bepaald moment keken we zelfs tegen een achterstand aan, maar toen Kyan Vercauteren aan de service kwam serveerde hij zeven keer op rij wat ons een 25-19 setwinst opleverde.”

“In de derde set kregen we Noorderkempen blokkerend niet onder controle en stapelden we zelf teveel fouten op. Het was zoeken naar vertrouwen, maar konden deze niet vinden, waardoor het 19-25 werd. Dit betekende dat we de vierde set moesten winnen om punten te pakken. Onze receptie bleef onder controle en in blok-verdediging boden we meer weerstand dan in de voorgaande sets. Met een knappe aanval van Tim De Gruyter en twee keer een tweemansblok van Jente De Keyser en Maarten Michiels zorgden we voor setwinst.”

“In de beslissende set kwam Tim De Gruyter bij een 4-4 stand aan service en bracht ons tot 7-4. De teamorganisatie zat goed en aanvallend behielden we het overzicht. Uiteindelijk konden we deze set, met 15-12, naar ons toe trekken en zo twee belangrijke punten thuis houden. Dit was zeker niet de mooiste wedstrijd, maar spanning zat er absoluut wel in deze wedstrijd. Uiteraard deed het deugd om deze wedstrijd winnend te kunnen afsluiten. Iedereen in de groep beseft dat we beter kunnen dan dit spelniveau.”

“Ik ben ervan overtuigd dat elke speler daar tegen Torhout en de week nadien tegen Zoersel  een doel van zal maken. De groep hangt goed aan elkaar, het komt er nu op aan om elkaar sterker te maken om zo nog duidelijker onze stempel op het gebeuren te kunnen drukken.”

“Na de wedstrijd was er nog de huldiging van Kyan Vercauteren, die drie weken geleden goud behaalde op het wereldkampioenschap beachvolley U21 in Thailand. Dit is toch wel een uitzonderlijke prestatie, waar gans de club dan ook fier is. Kyan is een kerel met enorm veel talent, maar die tegelijkertijd met beide voeten op de grond staat.”

Volleybal – 1ste nationale A (M) – Vamos Stekene heren