Vorig weekend bouwde SK Berlare, na afloop van de wedstrijd tegen Vlaamse Ardennen, een feestje. De 1-2 overwinning zorgde voor een vijf op negen. Komend weekend staan Jurgen Van Herreweghe en zijn manschappen voor de moeilijke verplaatsing naar leider Drongen.

Jurgen Van Herreweghe (SK Berlare).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Na onze overwinning op Ardennen was het uiteraard tijd voor een feestje” aldus T1 Jurgen Van Herreweghe. “Het moet daar niet altijd de thuisploeg zijn die aan het feesten is en die dit ongetwijfeld nog veel zal kunnen doen dit seizoen. Het was al bij al een terechte overwinning, al had een gelijkspel ook gekund.”

“Volgens mij behoort de wedstrijd van zondag op Drongen tot dezelfde categorie. Dit zijn clubs waar de lat net iets hoger ligt en waar ze voor aanvang van het seizoen al duidelijk meegaven dat ze naar derde amateur willen. Net als op Ardennen zou een gelijkspel op voorhand een handtekening opleveren.”

“We pakken nu een vijf op negen, als we dat een gans seizoen zouden halen, dan zouden we op een mooie plaats eindigen.  Punten pakken op Zeveren en Ardennen, wat toch geen evidente verplaatsingen zijn en tegen een versterkt Haasdonk, zijn resultaten waar we fier op mogen zijn”

“Ik verwacht mij in Drongen aan een bijzonder gemotiveerde tegenstander. Zij zullen ongetwijfeld revanche willen nemen na hun verlies op Zeveren en er alles aandoen om hun koppositie te behouden. Uiteraard gaan we er zelf alles aan doen om punten te punten, dat is een zekerheid.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – SK Berlare